Sjednica Predsjedništva BiH
3

Danas imenovanje predstavnika BiH u međunarodnim finansijskim institucijama

FENA
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas će na redovnoj sjednici razmatrati Izvještaj s ministarskog sastanka Jadransko-jonske regije u Bruxellesu te prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju predstavnika Bosne i Hercegovine u međunarodnim finansijskim institucijama.

Kako je najavljeno, Predsjedništvo BiH bi se trebalo izjasniti o prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma i određivanju potpisnika za Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Kraljevine Maroko o uzajamnom ukidanju viza za nosioce diplomatskih, službenih i posebnih pasoša, te razmatrati izvještaj o učešću pripadnika Oružanih snaga, policijskih i državnih službenika Bosne i Hercegovine u operacijama podrške miru za period, 01.07 - 31.12.2011. godine i 01.01 - 30.06.2012.

Članovi Predsjedništva će razmatrati i prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o razumijevanju za izgradnju i opremanje Univerzitetske biblioteke u Sarajevu između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije.

Za dnevni red sjednice predložen je i Izvještaj Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine o radu Komisije za pomilovanje za period januar-decembar 2012. godine,

Predsjedništvo BiH će se danas, također, izjasniti o prijedlozima odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja i ratifikaciji više međunarodnih sporazuma, odluka i ugovora.