BiH
196

Damir Nikšić fizički napao radnika BHRT-a, tvrdi da mu je slao prijetnje

Klix.ba
Damir Nikšić (Foto: Facebook)
Damir Nikšić (Foto: Facebook)
Umjetnik Damir Nikšić danas je fizički napao radnika BHRT-a Nebojšu Pavasovića koji je o tome obavijestio redakciju portala Klix.ba.

Pavasović, koji radi kao majstor rasvjete, rekao je da je napadnut i pretučen za vrijeme pripreme snimanja intervjua sa Nikšićem koji je trebao biti održan oko 12 sati ispred Doma armije u centru Sarajeva.

"Prišao sam da se upoznam sa Nikšićem, a nakon što sam mu rekao ime počeo me udarati kišobranom i nogama. Rekao je da sam mu prijetio preko interneta, ali ja se ne sjećam da sam to ikada uradio", rekao je Pavasović dodavši da se Nikšić potom udaljio sa mjesta incidenta.

Pavasović je istakao da se sve desilo brzo i da niko od njegovih kolega nije stigao da ga odbrani. Radnik BHRT-a je zadobio lakše tjelesne povrede koje su sanirane u Hitnoj pomoći.

Damir Nikšić je za portal Klix.ba također potvrdio da je došlo do fizičkog napada, a zbog navodnih prijetnji preko društvenih mreža koje mu je taj radnik BHRT-a uputio prije nekoliko mjeseci.

Nikšić je dodao da je Pavasovića dva puta prijavio nadležnim organima, ali bez većeg uspjeha.

U MUP-u Kantona Sarajevo su potvrdili da se desio incident pred Domom Armije, te da je okarakterisan kao narušavanje javnog reda i mira. Više detalja za javnost u Operativnom centru MUP-a KS nisu imali.