Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije valjda da jedino ja ovo pročitah do kraja :)))
Kad nam bude standard 1000€ mjesecna primanja u prosjeku onda cu davati 400KM za legalni windows 7.. Ako hocete da kupujemo original, spustite cijene nasim standardima !
Direktore Federalne uprave za inspekcijske poslove da li stranica www.licenciranje.ba koristi kupljenu verziju RocketTheme koja se vrti na besplatnom CMS-u ili su je vasi \"programeri\" jednostavno skinuli negdje sa neta ono for free?
Ti raka Ibro. Neki dan si na dnevniku TV Hayat 10 puta rekao DEKSTOP.
PA DEDER TIRAK RECI TI NAMA STA SI TI I TVOJI URADILI NA ZASTITI DOMACEG TRZISTA. PA TI KO DA RADIS ZA AMERE. HAJDE TIRAK NAPRAVI LABOS PA ISPITAJ STA SE I NA KAKAV NACIN UVOZI U BIH. NEMOJ SAMO IGRATI KAKO VAM STRANCI KAZU. TIRAK PROSLO JE 20 GODINA OD RATA STA STE URADILI ZA OVU NASU ZEMLJU. DAJ NEMOJ SADA SUPLJE SITI SMO JE MI. NAVEDI MI BAR TRI VASE AKCIJE U KOJIMA STE NESTO UCINILI. SUPLJE SMO SITI VJERUJ111
kada vi budete dovoljno p.i.s.m.e.n.i da se možete uopće nazvati n.ovin.arima i kad počnete donositi relevantne vijesti (niste u stanju ni sebe citirati - vi ono juče postavljeno pitanje i njegovo skidanje vas s neke stvari, kao što ste i zaslužili, nazivate \"intervjuom?\"), e tada ćete moći ocjenjivati KO JE KOMPETENTAN ZA ŠTA. dotad, pokrijte se po njušci i budite sretni što ste u bosni - drugdje bi kriminalna policija imala posla s vama ne zbog krađe softvera već zbog LAŽNOG PREDSTAVLJANJA I VARANJA čitalaca
Sarajevo-x forum je donedavno omogucavao dijeljenje warez sadrzaja na svom forumu te uz moderatore to cak i podupirao, sve u cilju povecanja broja posjeta, da ne kazem, kvalitete sadrzaja. Sad su se nasli kao prozvani i u \"sluzbi naroda\"? Jedini \"medij\" koji nema svoj izrazeni \"stav\" na citavoj sceni, ocito da prozvane firme nisu odavno ulagale u oglasavanje... Patetitcno.
Da li taj tirak ili niksic kuci imaju licencirani windows, imaju al u k.....zato manite se corava posla, pravite radna mjesta, pomozite tim napacenim vojnicima sto vam leze pred kancelarijama danima, kako vas vise nije boga strah stoko vladajuca !!!
ljudi moji ne znam sto ste digli toliku buke... ako zelis profitirati moras nesto i ulozoti... ilegalno je ilegalno i tu nema politike... znam pun kuac ONLINE RADIO PORTALA koji koriste nezakonite softvere...
Dobar članak. Ovakvi vam trebaju biti svi članci (vaše djelo a ne copy-paste). Takođe je autor ovog članka pismen, piše sadržajno i razumljivo. Ne znam zašto ne pišete svoje članke kada već možete... A ovom Tiraku se na licu već vidi kakav je...
Gospodine Tirak treba da vas je sram! Vasa inspekcija zari i pali po Sarajevu, kao da je to jedini grad u BiH gdje treba da se postuje zakon. Vratio sam se iz Neuma gdje se vrsi promet svim raspolozivim svjetskim valutama, gdje je fiskalni racun predmet sprdnje, gdje vasi inspektori stanuju u najskupljem hotel i sve se dogadja pred njihovim zatvorenim ocima. Tamo vas ceka luksuzni gliser na kojem pise \"Inspekcija \", a nikad niko nine kaznjen za divljanje skutera po moru. Svojim ocima Sam as vidio kako sa porodicom koristite gliser poreskih obveznika za odlazak na plazu, naravno sa posadom her new znate njime upravljati, ali srecom ima platu ko zna, a radi kod vas.
Extra Clanak 10ka cista Bravo SAX . sta reci koju posluku porat... ZIVILA informisana BIH !
Uredništvo Sarajevo-x -a se ponadalo da će gosp. Tirak objelodaniti koji portali koriste nelegalni softver kako bi obezbijedili dodatne marketingške poene (ako uzmemo u obzir da Sarajevo-x koristi licencirani ili besplatni softver). Međutim, kao što vidimo, to im nije pošlo za rukom.
..bem ti drzavu koja na mig microsofta dize drzavnu inspekciju da kupi harac malim privrednicima koji i onako jedva opstaju na trzistu. Uveli fiskalizaciju prosle godine pa neka nam daju rezultat koliko posto je povecan prihod drzavi i da li je se i koliko suzbila siva ekonomija??? Kurkoooo nikakvi rezultati, zna se ko je dobar od fiskalizacije.
Imali kakav inspeciski zakon sta cemo mi dans jesti, da nas kaznjavaju sto jedemo svaki dan prohu i grah...?
Procitaj licencu koju dobijes uz linux, ako si ikad i vidio jednu pa onda pricaj. Linux distribucije uz rijetke izuzetke su besplatne za nekomercijalnu i KOMERCIJALNU upotrebu. Navedi jedan stav GPL/LGPL licence koja govori da nije za komercijalnu upotrebu. Cao!
Čuj ko je obezbjedio opremu ?! Zna se obuku i USB-e platio, vidi sad.....................................USAID. I nemam ništa protiv legalizacije, ali ne na ovaj način !