Izbor direktora DEI
0

Da li će Bisera Turković uložiti žalbu?

Sarajevo-x.com
Foto: Bisera Turković
Foto: Bisera Turković
Procedura izbora direktora Direkcije za evropske integracije odgođena je nakon što su dva bošnjačka člana komisije, Emina Kadrić i Samir Rizvo, dali ostavke.

Jučer se također odgođen i usmeni ispit dviju kandidatkinja, Lidije Topić, bivše zamjenice ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Nevenke Savić, državne koordinatorica za reformu javne uprave u BiH.

Bošnjačka kandidatkinja za direktora ove direkcije Bisera Turković, nekadašnja ambasadorica naše zemlje u Sjedinjenim Američkim Državama, nije prošla prvi krug, jer je pala na pismenom dijelu testa.

Kako nam je potvrdio Neven Akšamija, direktor Agencije za državnu službu BiH, procedura se obustavlja do odlučivanja o eventualnim žalbama, te do imenovanja novih članova komisije.

"Sačekat ćemo rješavanje žalbi, a ukoliko se uspostavi da je bilo nekih neregularnosti, ponovit će se taj dio procedure", kazao je Akšamija za naš portal.

Naveo da je će na ovaj konkurs najvjerovatnije biti uloženih žalbi, ali nije mogao precizirati da li će jedna od njih biti i žalba Bisere Turković, diskvalificirane kandidatkinje za funkciju direktora Direkcije za evropske integracije.