Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A šta će oni raditi, za šta ide novac koji se odbija za slučaj prirodnih nesreća od svakog radnika... Treba neko od građana da se polomi sa krovova, čuj oni naredili građanima... ok očistiti oko ustanova, ulaza, kuća ali nekome naređivati da se penje na krovove, oni nisu normalni
hahhahaa penjimo se na krovove, razgrcimo snijeg i skidajmo ledenice...stigla naredba! Odmah!!! kako cemo, nije vazno...penji se, glavu gubi, nije bitno. CZ je rekla i mora se krenuti! pa majku vam degenerisanu, kako ste to zamislili???
Dobro ljudi, nemojte. Al sta ako ostanete bez krova nad glavom?
CZ za ČOVJEKA !!!
Mene su oslobodili ove naredbe za čišćenje krovova... Zadužili su me da čistim žice za tramvaj, kažu mehanizacija zastarila, pa im treba pomoć građana. Komšija ide da deminira par minskih polja čim snijeg malo otopi. Sve za državu!
Mislite gospodo da to važi za svakoga?E pa nije tako.Kod mene na zgradi su nadzidali dvoetažne stanove(kod mosta Drvenija,ul.Save Skarića)i gospodin iznad mene koji je nadzidao kaže\"To je moj krov ne dam nikom da se penje\"a pri tome sa tog istog krova visi ledenica od 2 metra koja može pasti pred vrata ljuduma koji žive ispod u garsonjerama.Osim toga meni u stanu od snijega i leda lije voda koja je kroz naš stan prošla i komšiji ispo(isto tako je i u susjednom stanu),znači poplavljena su 4 stana a vjerovatno će ih biti i više.N sve to Sarajevo stan ne reaguje i oni kažu kao\"šTA ĆEMO KADA ON NE DA NA KROV\"a pri tome nije se nikada prijavio kao stanar i ne plaća održavanje....pa sada vi vidite kako savjesni građani se oglušuju na te naredbe...njemu se može jer je sudija pa zna supe u zakonu i za njega nema odgovornosti.
Može se nama CZ naduvati jaja
@CZ Pa ko da je važno kako ćeš završiti ako padneš. Ovdje ljudi nismo bitni mi, bitna je država, grad, sistem. Mi to moramo očistiti, ovdje je riječ o višim interesima. Moramo stisnuti zube i početi rizikovati na sve ili ništa. Dosta je bilo ovog sitnog rizika šuti i trpi... Eto CZ nam nudi da budemo i hit na youtube ako se polomimo, pa i to je nešto! Znači nije za đabe! Evo gledam vremensku prognozu i od sljedećeg ponedjeljka se temperature penju i do 10C. Zašto čekati 7 dana ako možemo to danas??? Problem je najveći u bolnicama, jer do sada nije bilo dovoljno lomova i preloma...doktori su na prosijački štap dovedeni jer im odavno nije niko tutnuo kovertu sa novcem u džep. Zato CZ insistira da se penjemo na krovove, jer valja i doktoro pomoći! Ovo treba globalno sagledati koliko jedan čovjek može doprinjeti društvu od kupovine lopate, dnevnice CZ-u, preko davanja cenera djetetu, do lomova i podmazivanje doktora! Vidite kako je lijepo sve obuhvaceno? Zato svi na krovove!
zaboravio si napomenut da neko snima ako slucajno padnes i pogines. barem ces imat puuuno pregleda na youtube-u.
Dok smo mi prosli vikend cistili snijeg, u CZ s osmijehom brojali pare, ma mrs nek sami skidaju ... lopovi
MA MRŠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma dajte molim vas. Pa kakvi ste to ljudi??? Lijepo stigne naredba da počistiš ispred praga, da se popneš na krov i skineš snijeg i ledenice. Odmah se nađe pametni bosanac da pita kako? Pa lijepo: 1. Odeš lijepo u market i kupiš lopatu od 30KM kojoj je inače cijena bila 5KM 2. Razgrneš lopatom snijeg ispred ulaza i zovneš upravitelja 3. Odeš od vrata do vrata i kažeš da paze i ne izlaze 4. Postaviš neko dijete ispred ulaza da govori prolaznicima pazi snijeg 5. Platiš djetetu 10KM dok se mrzne i rizikuje da mu ne padne na glavu 6. Popenješ se na krov i skidaš ledenice i snijeg s krova 7. Upravitelj ti javi, sad će kamion 8. Sletiš dole i uredno opet počistiš snijeg i ledenice na hrpu 9. Posvađaš se sa komšijom jer si mu zablokirao auto 10. Naravno kamion ne dođe 11. Svi ti se smiju s prozora što si ispao levat i još te pljuju što si zakrčio Eto tako! Ako malo padneš s krova dok čistiš, pa hajde Boga ti, ne bi bilo prvi put! Normalno je pasiti i polomiti se!
Kad oni meni vodu vrate ja cu skinuti ledenice!
Civilnu zastitu onako jalovu ,neobucenu,neopremljenu i te kako neorganizovanu treba reorganizovati ili je potpuno ukinuti. Novac iskoristiti za jacanje i opremanje vozilima i tehnikom vatrogasne sluzbe i ustanove kao u citavom svijetu.zamislite u svijetu auto udes pa dase CZ angazuje pa to je haos .Vatrogasne sluzbe su operativnije i u poplavama kada spasavaju ljude,kada su lavine,zemljotresi ,pozari pa i danas kada su veliki snijegovi itd,itd
tihicu hoces jos oko kuce da ti ocistim neserem ti se tebi i tvojoj civilnoj zastiti a vi se vozajte u crvenim đipovima sta ce nam onda civilna zastita kad narod sve mora raditi
sta oni imaju naredjivati, dobiju 18 miliona KM godisnje i oni narodu naredjuju da ciste dok oni uzivaju...
Hocu evo odmah, al prvo da mi se glavni u CZ se sagne dole ;)