Susret Alkalaj - Roćen
0

Crna Gora ima odlične odnose sa oba bh. entiteta

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Ministar inostranih poslova Crne Gore Milan Roćen izjavio je da Podgorica ima odlične odnose sa oba entiteta u BiH i da nema namjeru da utiče na bilo kojeg lidera u BiH.

"Nama ne smeta da u okviru BiH imamo odlične odnose i sa entitetima, to samo doprinosi jačanju naše saradnje", rekao je Roćen.

On je istakao da Crnu Goru i Srbiju niko ne treba da podstiče da pomognu  u poboljšanju situacije i BiH.

 "To možemo da činimo na  otvoren način i krajnje prijateljski da razmjenjujemo  mišljenja na različite teme, posebno ako to naši  susjedi budu tražili od nas u kontaktima koje imamo", naveo je Rođen nakon razgovora sa ministrom inostranih poslova BiH Svenom Alkalajem. 

On je istakao da je Crna Gora veoma zainteresovana za stabilnost i progres svih zemalja u okruženju  jer, kako je rekao,  od dobra naših susjeda  nama samo može biti bolje. 

Na pitanje kako komentariše mogućnost referenduma u RS, Roćen je ponovio da je stav zvanične Crne Gore "zalaganje za cjelovitost BiH i za dalji progres na putu evropskih i evroatlanskih integracija".

Sven Alkalaj  je rekao da poziv na referendum  u jednom dijelu države "ne doprinose stabilnosti",  te da se samo zajedničkim dogovorom može učiniti korak naprijed.