Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je suština. Predsjednik Josipović inzistira na kategoriji institucionalne jednakopravnosti Hrvata u BiH. Na koji će način sada reagirat SDP BiH koji je problem jednakopravnosti Hrvata u BiH manipulativno pokušavao zaobići skretanjem teme na Dragana Čovića. Jedno je pitnje kategorija pravne i institucionalne jednakopravnosti Hrvata u BiH, a drugo su pitanje brojni bh. političari koji su, uz Dragana Čovića, opterećeni brojnim kriminalnim i korupcijskim aferama. Samo da se to odvoji i ne zamagljuje.
Nekim ljudima se ništa ne može objasniti ali će te ljude ta tvrdoglavost, isključivost i intolerancija jako puno koštati. Hrvati nisu jednakopravni u BiH zbog načela majorizacije. To je jasno Jospoviću, europskoj diplomaciji, američkoj diplomaciji. Onome kome nije jasno, neka se informira. Ali na pravim mjestima.:)))
\"Republika Hrvatska u ovom trenutku posebno važnim drži da se jasno i kroz sve razine vlasti i uprave utvrdi definicija predstavnika konstitutivnog naroda kao onog predstavnika čiji se legitimitet ostvaruje iskazivanjem većinske političke volje pripadnika konstitutivnog naroda iz čijih redova dolazi.\"
Da muslimani u Bosni su izravni podomci Turaka ili poturice i to je povijesna činjenica ma kako to vas bolilo..A nisam na toj razini da vrijeđam ljude bilo koje nacionalnosti neargumentirano...Vi jednostavno ne prihvaćate nikoga osim svojih i niste za kulturnu ili bilo kakvu drugu raznolikost što se vidi iz ovih komentara..
jadan ovaj ivo sa nasim bosancima i hercegovcima. stalno mu idu da se nesto zale.
Volim te Hrvatska....Birao Ivu Josipovica na izborima :)
@moto....ti imas saksiju zemlje tu gdje zivis i sad svojatas Bosnu ,kaput na rame volj ti lipa\"---volj daleka Australija ,sto je bila za vas obecana zemlja!
Cuj mi da idemo u Tursku......sta mi imamo sa Turskom ....BiH je nasa domovina.......nismo mi ljudi bez nidentiteta ko vi BiH katolici i BiH pravoslavci........pa da se zovemo turcima kao sto se vi nazivate hrvatima i srbima.......i neces ti papak govoriti ko ce i gdje ce........vi sm-rde separatisticke cete nekoga nazivati naciomnalistima vi .......lol........pa zar da nam vi saka kamenjarskih stakora odredjujete kako cemo zivjeti.........SIKTER !!!!!! PS.......idi ti u Hrvatsku papak pa se tamo vici hrvatom......da cujem sta ce ti oni tamo reci.......a i ovi vlasi mogu u svoju majcicu pa njek vicu po citav dan kako su srbi.........za razliku od vas mi nemamo rezervnu domovinu i za razliku od vas mi ovu drzavu volimo !!!!!! SIKTER
Ja kao hrvat mislim dasu muslimani najveći nacionalisti u ovoj državi imate Sarajevo i njegov pašaluk i imate Tursku i izvolite i birajte gdje ćete i Srbi i Hrvati su bili prije vas u Bosni
To se da pročitati da daju podrsku HDZ-ima za njihovu politiku.Jer su oni legitimni predstavnici volje hrvatskog Naroda u BiH a ne tamo neki marginalni HSP. Znači blokada od Hrvatske ako to ne bude tako se čitaju ovakva priopćenja!
Eeeee!, nakon dugo vremena eto ih u Grebza, ponovo.Ovo je samo početak a kad se HR primakne EU sa još kojim zatvorenim poglavljem,pa kad krenu ucjene tipa Slo-Hr,a sve zbog približavanja BiH EU, ima da se pita Hrvate u BiH jel im malo 27%.Ne ide ovo na dobro.Živi bili pa vidjeli.
Hoće Lagumđžija zvati Zagreb - za svaki slučaj,možda Čova laže? :)) Koje ste vi naivčine,što se samo ovdje radi! Nema više \"Mešketa od Bosne\",halal lobiste, i turbo Ustaše. Ovome što priziva Tursku : Aj,neka se jave? Da vidimo i to? Bosanski Muslimani,nema te mnogo vremena,okrenite se Europi.Sukob svijetonazora je neminovan,nemoj te biti na strani islamskih radikala,na strani gubitnika. Bosanski muslimani su naša krv,a islam je vaša volja.Ne okrećite leđa Europi,izgubit će te ! Turska vam ne može pomoći.Hrvatima su ruke odriješene jer ste se pokazali lošim susjedima, i još gorim partnerima. Vama Svijet u Bosni nikad neće dati vlast.Da su to željeli vi bi imali muslimansku državu 1993. godine.Onaj Alijin \"filđan\",ni to vam nisu dali.
draga predsjednice Jaco, molio bi te za jednu uslugu a to je da mi pošalješ nekoga u Austriju da mi pravi društvo u maloj sobici 3 sa 3 ako bi mi mogla udovoljiti želju da mi kao i mene pošalješ Čovića jer mi on najviše odgovara a imamo i neke stvari zajedničke ali otom potom. Puno pozdrava od Sanadera!!!
Halo Ivo..opet ja... Zlatko...drug Zlatko Zlatko je Koji Zlatko? Ma tvoj ...Zlatko..SDP...Torbar Zlatko... IVO:Koji bolan Zlatko?? Torbar: Ma bolan što smo se neki dan ko fol čuli.... IVO: Ma ja ne poznam te...pogriješio si broj... Torbar: Ma bolan ja sam onaj..što hoću tvoje one..da razvalim..sjećaš se.... IVO: Ma bolan ot prci... Torbar: Ej...stander ..bolan pljuvat ću po tebi u svojih 60 minuta...stander.. IVO: A to tako kod onog malog 30-hiljada ojera..jel? Torbar: Ja ja...optužim te da si gori od TUDŽMANA IVO: Slušaj mali...haj ti opet u opoziciju...nisi ti sposoban ni za što... Torbar: Ivo ivo....gledaj me u ponedjeljak većer... bip bip
Halo Ivo Zlatko je Koji Zlatko? Ma tvoj ...Zlatko..SDP...Torbar Zlatko... IVO:Koji bolan Zlatko?? Torbar: Ma bolan što smo se neki dan ko fol čuli.... IVO: Ma ja ne poznam te...pogriješio si broj... Torbar: Ma bolan ja sam onaj..što hoću tvoje one..da razvalim..sjećaš se.... IVO: Ma bolan ot prci... bip bip bip
Bosnjaci se osjecaju ugrozeni. Nek\' Tihic ode u Tursku kod Erdogana i moli njega, da ucuti susjedne politicare u Hrvatskoj i Srbiji, dok mi u BIH ne formiramo vladu ;-)
Opštinsko vijeće Grude usvojilo je inicijativu kojom se poručuje da Dragan Čović, koji se devedesete godine izjašnjavao kao Jugosloven i potpisivao ćirilicom, ni u kom slučaju ne može biti zaštitnik hrvatskih interesa. Svojih da, o njima najbolje govori rad tužilaštava, ali hrvatskih interesa u BiH ne. U prilog tome navode i činjenicu da je Čović dogovorio koaliciju sa, kako navode, čovjekom koji je od Hrvata gotovo očistio RS, Miloradom Dodikom.