Bugojno
0

Čović i Krišto nadaju se uspjehu na izborima 3. oktobra

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U nastavku predizborne kampanje HDZBiH nastojat će stvoriti uvjete u kojima će bez problema osigurati 130.000 glasova na izborima 3. oktobra, kazao je u izjavi za RTV Bugojno Dragan Čović, predsjednik HDZBiH, pred održavanje predizbornog skupa HDZ BiH u tome gradu.

Uvjerenje da će HDZ BiH ostvariti dobar rezultat na oktobarskim izborima izrazila je i Borjana Krišto, kandidatkinja te stranke za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, koja se nada i svom vlastitom uspjehu.

  • Da nemam uvjerenje da ću uspjeti ne bih ni krenula u taj proces. I dosad sam uvijek išla sa sigurnošću, jer sam, inače, osoba satkana od principa, jako odlučna i uvjerena. Uvjerenje je tim veće, jer idem sa jasnim stavovima: kandidirala me je najjača hrvatska politička snaga, a to je HDZBiH, ukazala mi je veliko povjerenje i pružila šansu da vodim hrvatski narod i da se zalažem za njegove interese. Vjerujem da narod zna prepoznati pravu političku snagu. . Kroz dosadašnje političko djelovanje rukovodstvo HDZ-a BiH pokazalo je koliko vrijedi i koliko mu narod vjeruje, kazala je Borjana Krišto, kandidatkinja HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Priznala je da joj je, kao ženi, teže u predizbornoj kampanji u odnosu na njene kolege, ali i istakla da će svojim primjerom dokazati da se žene mogu uspješno baviti politikom, da su hrabre, za dijalog, i da mogu promijeniti stvari na bolje u BiH.