BiH
50

CIK izrekao sankcije predsjednicima i članovima biračkih odbora

Piše: A. B.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Članovi Centralne izborne komisije (CIK) na današnjoj sjednici su izrekli sankcije za predsjednike i članove biračkih odbora na lokalnim izborima održanim u oktobru ove godine.

Sankcionirano je ukupno 35 članova koji će platiti novčane kazne, s tim da su predsjednici biračkih odbora kažnjeni sa 700, a članovi sa 300 KM.

Članovima biračkih odbora u Stocu Anelu Hasiću, Merimi Đulić, Semiru Čokljatu i Husi Tabakoviću CIK je izrekao sankciju zabrane angažiranja u biračkim odborima naredne četiri godine. Njima nisu izrečene novčane sankcije.

Podsjećamo da su ranije članovi CIK-a na današnjoj sjednici izglasali skidanje poništavanja izbora u Stocu kao tačke s dnevnog reda. Član CIK-a Vlado Rogić predložio je da se s dnevnog reda sjednice skine odluka o izborima u Stocu. Stjepan Mikić rekao je da se prvo treba utvrditi odgovornost pa tek onda odlučivati o eventualnom poništavanju izbora.

Novak Božičković je također tražio da se ova tačka skine s dnevnog reda, jer bi u protivnom nove izbore u Stocu morali zakazati za 14 dana. Stjepan Mikić je također podržao odgađanje odlučivanja o izborima u Stocu.