Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
gorivo na 1,50 komotno
Sad je pravi momenat da vlada doda neku akcizu na gorivo.
Ne pita se tu vlada. Akcizu treba uvesti na kafu, cigarete, caj i alkohol, ali neda MMF, treba unistiti domace.
Pa mogu to raditi kad narod kupuje koliko god da stave. Ja sto je skuplje manje kupujem, tako bi trebali svi. Medjutim, vecina ljudi uvijek kupuje isto i kad je skuplje i kad je jeftinije.
Puno je ba 5 pf!
Sta me briga, tocim 20, poskupilo, pojeftinilo
Ja kupujem manje kad poskupi i idem busom. Kad pojeftini kupujem vise i onda idem autom uvijek.
Zar nije trebala past na 1.80? Koji ofirni lopovluk...
Meni plata iza 20-og, kakav sam peh, tad ce cijene opet prema gore krenuti.
U BiH je sve moguće.Npr, na KLIX-u ni riječi o hrvatskoj paradi.Kad se sjetim kako je kninska krajina pravila paradu prije napada na Bihaćki okrug.Sramota.
Kad je poskupit' - to se radi preko noći!
Ja bi srpsku zvao bosnom da te nije alijaaaa
po vama svaki dan gorivo jeftinije 5pf...
Ovo je fakat fascinantno. Svaki put na ovim clancima IDENTICNI komentari. A ne d'o bog pokusati objasniti ljudima kako funkcionise formiranje cijena. Minusi se gomilaju brze od Sandzaklija u Sarajevu :D
Ukratko, jer mi se ne pise opet citava racunica. Cijena barela u ovim clancima je za sirovu naftu koja mora proci preradu u rafinerijama. Od njenog izvorista do pumpe u BiH ima hejbet poreza, carina, taksi, marzi, prijevoza. Svi ti troskovi nisu fiksni i zbog toga ne vazi ona "ako je barel duplo jeftiniji treba i gorivo biti". Uglavnom dok dodje do lokalnih pumpi marza koju pumpe uzimaju je standardna 20%. Od tih 20% sigurno 11-12% ide na troskove zaposlenika, rezija, odrzavanja, dio cak i na robu u samoposlugama itd.
Kol'ko? 2 kf? eeee bruko!
...da isilovci na crno prodaju u po cijene
plin je raja
Kad na svjetakom trzistu nafta pojeftini, nasi naftasi odlazu da smanje cijene, a kad cijene narastu oni odmah hoce da ih povise.