BiH
117

Centar Bihaća ostaje bez besplatnog interneta jer za tim "nema potrebe"

Klix.ba
Bihać
Bihać
Narednog ponedjeljka u centru Bihaća prestat će s radom besplatni bežični pristup internetu

Kako javljaju iz firme KRK sistemi iz Bihaća, nakon sastanka sa načelnikom Općine Bihać Emdžadom Galijaševićem o besplatnom bežičnom pristupu internetu u centru grada načelnik je poručio da nema potreba za tom uslugom.

IZ KRK sistema poručuju da se dnevnom u centru Bihaća od 800 do 1.200 osoba koristilo besplatnim bežičnim internetom koji omogućava šest odašiljača.

"Podsjećamo vas da je prije gotovo tri godine ovo bila prva na svijetu outdoor wireless MESH mreža bazirana na Motorola 3x3 MIMO 802.11n standardu sa propusnošću do 300Mbit/s. Na samom otvorenju wirelessa bili su i uvaženi gosti iz Američke ambasade, Eric W. Luftman, kao i visoki predstavnici kompanije Motorola, što Bišćani nikako ne bi trebali zaboraviti", ističu u saopćenju za javnost iz bihaćke firme. "Sva wireless oprema ostaje u vlasništvu Općine Bihać. Sada je samo pitanje šta će načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević sa istom uraditi jer kako stvari stoje, nakon 21.01.2013. služit će nažalost jedino kao ukras i uspomena kad je i u Bihaću internet bio besplatan".