Diskriminacija pri zapošljavanju
0
CCI: Konkursi za posao treba da budu besplatni
Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije par godina kad je Ivanic bio ministar vanjskih poslova, objave konkurs za 10 pripravnika i naravno, trebalo je priloziti uvjerenje o nekaznjavanju i ljekarsko uvjerenje sto ukupno kosta od 60-80 KM u zavisnosti od mjesta stanovanja. Elem, prijavi se oko 1100 kandidata i kasnije \'ladno poniste konkurs radi prevelikog broja prijavljenih. Ljudima kojima je svaki fening bitan izbili su ukupno od 66 000 do 88 000 KM. Nisu nista drugo nego obicne neotesane barabe!!!
A što sam morao kupiti uvjerenje o poznavanju rada na računarima 80 KM bez časova. Pa kako nisam rođen u mjestu prebivališta tj.rođen sam u drugom entitetu moram naručiti ili otići po uvjerenje o državljanstvu koje važi tri mjeseca i tu mi je 50 KM , uvjerenje o nekažnjavanju 15 KM. Uvjerenje o državljanstvu prije dobiju strani državljani koji su došli iza 95 godine i to u općini u kojoj žive a ja iako sam branio tu općinu i u njoj živim cijeli život ne mogu ga u njoj izvaditi.Pa nekakvo uvjerenje tj.izjava da ne podliježem nekakvom članu kz-a BIH pa izjava da nisam otpuštan zadnje dvije godine,pa uvjerenje o stažu itd.... a na kraju prime kandidata koji ima najveću štelu. Fuj.
šta sam para dala na preporučenu poštu, kopije i uvjerenja, mogla sam još jedan magisterij završit.