Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cazin ima 70 hiljada stanovnika 10 hiljada vise od bihaca
@Crvenikmer hajde prvo da se razumijemo, Šta je općina a što grad!? Općina Cazin ima cca 70000 stanovnika ali u gradu brat bratu im oko 10000, znači, nemok da računaš sela, jer Cazin ima jako velika sela (Miostrah, Coralici, Ostrozac....) . Ne možeš reći da grad Cazin ima više stanovnika od grada Bihaća!
@CHiLL Ako ćemo tako gledati Bihać ima 100.000 stanovnika ali ne gleda se općina nego sam grad. ni Livno ni Cazin ni u kom pogledu nisu gradovi.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Radi Nermin kao švicarski sat.
Kakav crni grad u Livnu neki dan u gradu ovce pasu
ja i sta ce im to pomoci? neka sebi izglasaju status megapolisa, ali opet ostaje da du to malo veca sela...
uvijek u nekoj proporciji nikad jedan uvijek dva i tri
Pa ovo Livno kao jedno prosjecno bosansko selo kako Livno moze imati status Grada ??
Jos malo pa u Bosni vise nece biti sela.
Sarajlije nemojte biti toliko iskompleksirani i težiti da samo Sarajevo ima status grada. Zašto da ne, šta bi trebalo da budu Cazin i Livno, sela? Ili bi vam pak bolje odgovaralo da ih nazivamo zaseocima?
Pa zar neko živi u Livnu? Pije neku noć, u prolasku oko 22 sata u glavnoj ulici Livna nikoga, ni cuka. Pusto da te strah uhvati. Zar to trba biti grad? Valjda zato što je ona Bojana iz Livna!
Nekako su mi Cazin i Livno premaleni da dobiju status grada.
Onda je i Ilijaš grad...
Nema to uopste veze sa brojem stanovnika, naravno da su to i dosad bili gradovi al onaj urbani dio opstine. Ovdje je sad po meni glupo da se dosadasnji status opstine formalno zamijeni gradom jer i svaku opstinu pored tog gradskog djela cini i desetine raštrkanih sela od kojih vecina nema ni puteve. Dakle, nije to slucajno sto je dosad bio status opstine a ovo sto sad mijenjaju su zesci kompleksi.
Glavni uslov za status grada jeste Klinicki centar !
Sve to i nekako, ali ako Boga znate nemojte ds postanu univerzitetski centri....haj da i imaju po par fakulteta, ali samo da ne budu univerzitetski centri.
A đe su vunene gaće, HA, ĐE, a đe su GOVORI!!!
Cazin i nekako, ali Livno?