Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
.....a da li vi te promjene možete i smijete sprovesti u prraksi........i uopće, tko i kako može promijeniti rs i dovesti u normalu...........
Jedini pravi odgovor i pravo rijesenje je: Ukinuti genocidnu tvorevinu rs !
Podržavaš li političko naslijeđe Alije Izetbegovića? Republika Srpska je njegova politička tvorevina, njegovo političko naslijeđe, on ju je svojom politikom uz druge okolnosti stvorio!
Gdje si ti ograisao ?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Covic uvida ono sto mnogi, narocito strani ekonomski analiticari vec znaju. BiH se zaduzuje I prosipa novac zahvaljujuci pohlepnoj I kriminalnoj vlasti. TO su uradili I jos uvijek rade da bi udovoljili svojoj pohlepi I opstanku na vlasti a nacin na koji to rade je apsolutno kriminalan jer krediti se u velikoj vecini trose na finansiranje njih samih a kredite ce vracati narod kroz povecane poreze I daljnji ekonomski pad I gubljenje radnih mjesta jer taj novac nije ulozen u ekonomiju, i u korist svih. Problem je nastao uvodenjem PDV-a, milijarde su se slile u budzete I tada su nasi politicari umjesto da barem jedan veci dio uloze u ekonomski rast odlucili da ga potrose na podizanje svojih plata, plata administracije, povlastice itd. Time su otvorili pandorinu kutiju kriminalne javne potrosnje koju nisu mogli I htjeli zaustaviti. Kada je doslo do svjetske ekonomske krize I pada priliva sredstava u budzet nasi politicari opet nisu moglida se zaustave vec su izlaz trazili u MMF-u
Eto koliko ste zadojeni polikitom da niste primijetili ovog gospodina iz prvog safa kako smeka nogice ovih mladih dama.
Koga predstavlja ovaj penzioner? Bio si na vlasti i sta si uradio?
i naziv rs tad cete biti kompletni.
Sto nestavite neki clanak kad neki poslodavac nudi posao,gamad jedna nacionalisticka nije ni cudo sto nas zovu glupe bosnje gdje god da odes
prde metla..fakat mi neznamo sta se treba mijenjat
Svidjalo se te nekome ili ne, RS je realnost, i sto prije se mnogi suoce sa tim, prije ce Bosna kao drzava krenuti naprijed. RS nece nestati, nece ispariti i stopiti se sa federacijom, a na kraju krajeva i ne mora nestati sa bi Bosna funkcionisala kao normalna drzava. Bez jos jednog besmislenog i mnogo goreg rata, RS ne moze nestati, a ja sumnjam da je mnogo ljudi spremno na tako nesto, na obe strane. Problem Bosne nije postojanje RS. Problem Bosne je mnogo veci od toga. Pa samo pogledajte stanje u Federaciji sa vasim kantonima. RS, pored sve trulezi u kojoj se davi izgleda kao uredjena drzava u poredjenju sa Federacijom i vasim kantonima. Oba entiteta, ukljucujuci i vrijeme od '92 do '95, do danas vode kriminalne organizacije sa ciljem da ogule kozu sa ledja obicnog covjeka, i to veoma uspjesno cine do danas, cesto zajedno. Promjena vlasti na svim nivoima donosi novu (zapravo staru) kriminalnu organizaciji na vlast. Kompletna drzavna birokratija, od Izetbegovica do Dodika, preko predsednika drzave, kriminalca koji je snimljen kako uzima hiljade maraka za pustanje drugog kriminalca iz zatvora, to je sve jedan parazitski sistem koji treba politi benzinom i zapaliti. Ali ne, hajdemo mi pljuvati jedni po drugima dok Bakir i Milorad operu jos koji milion koji su ukrali iz drzavne kase. Bas kao sto to njima i odgovara.
Sjasi Kurta da uzjase Murta. Dodik-Cavic-Ivanic ,sve je to ista bagra...
Srbi nemojte misliti da svi mi bosnjaci trazimo ukidanje RSa, to je dio Bosne i Hercegovine i neka postoji milion godina, mi imamo druge probleme sa politicarima i nacionalistima na sve tri strane, kao naprijemjer ove ovde sa radikalnim komentarima.
Tebe ja svrstavam u ove nacionaliste
Treba da svi vode novu politiku.Bošnjačka politika da popusti sa svojim pogrešnim političkim percepcijama (kao što je uvrnuta percepcija Bošnjaci su stub države,svi drugi imaju rezervne države i mogu da idu ako im se ne sviđa),Srpska politika treba da prestane sa provokacijama tipa neke nezavisnosti od BiH,jer i to je suludo i vodi u velike probleme sa susjedima i Zapadom, hrvatska politika treba da se više okrene kompromisu a ne samo "Treći" ko mačak u vreći?Svi treba malo da popuste.Bošnjačkoj politici ne treba da smeta bliskot Srba kao naroda sa Srbima u Srbiji jer to je jedan narod, takođe i Hrvata sa Hrvatima u Hrvatskoj jer je to isto.Bošnjaci trebaju da traže mogućnost da izvuku maksimalnu korist od svega toga, da dobiju neke odnose koje će dati i Bošnjacima sva prava koja imaju i srbi i Hrvati u pogledu Srbije i Hrvatske (pasoši i pristup svijetu).Znači ne trebas e svđati već dogovarati,ne da jedni druge samo ujedamo ko bjesni psi.
Treba voditi novu srpsku politiku u BiH koja će ići ka približavanu,većem razumjevanju,priznanju svojih grešaka,ekonomskoj i drugoj saradnji i poštovanju kako sa bošnjacima, tako i sa hrvatima i ostalim.Ne može više ovako, sve ode u propast u stalnim svađama koje nas sve ispcrljuju.
Nema veze, zato je VRS faktor stabilnosti, ona će da odbrani RS od napada iz mrske Federacije. Ironija.
Nema entiteta nema genocidne tvorevine ! IMA SAMO REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE !
Burazeru, nema tebi ni Bosni pomaka dok god ne naucis da razgovaras na civilizovan nacin, da postujes druge i njihovo misljenje, i da pazljivije biras rijeci iz svog ocigledno-siromasnog rijecnika. Niko sa tobom nece sjesti za sto da razgovara kafa iz tebe kulja tolika kolicina zla i mrznje, a za rijesenje svih problema u truloj zemlji Bosni je neophodno da se sjedne za sto.
A ko je kriv za to jel pametni Alanne ? Da razgovaramo na civilizovan nacin ko 92, a s kim ?
In the name of ALLAH, GENOCIDNU treba pod mus ukinuti da bi krenulo na bolje.