BiH
14

Čavara: Vjerujemo u Čovićevu pobjedu i to da nam drugi neće birati predstavnike

Piše: E. G.
Marinko Čavara (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Marinko Čavara (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Marinko Čavara, zastupnik u Federalnom parlamentu i potrpedsjednik HDZ-a danas je Centralnoj izbornoj komisiji predao izborne liste u ime te stranke odnosno Hrvatskog narodnog sabora i stranaka koje ga čine. Zvanično je predao i kandidaturu Dragana Čovića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

"Ovdje na neki način predstavljam i budućeg člana Predsjedištva Čovića, mislim da on nema nikakve konkurencije, a kamoli da neko može ugroziti njegov rezultat. Predali smo liste za sve nivoe vlasti, naravno i za potpredsjednika RS-a, a to je Josip Perković. Mislimo da ni naše liste također nemaju konkurencije, jer smo objedinili interese stranka Hrvatskog narodnog sabora, izuzev HDZ-a 1990 koji je izabrao svoj put", kazao je Čavara.

Dodao je kako smatra da će ove stranke predstavljati interese većine hrvatskog naroda u BiH i svih onih koji smatraju da se treba i može živjeti bolje u BiH.

Na naše pitanje smatra li da će i ovog puta, kako su to ranije često isticali, bošnjački glasovi imati utjecaja na izbor hrvatskog člana Predsjedništva, Čavara je kazao da se nada da toga neće biti.

"Vjerujemo da svi oni koji su za bolji život u BiH znaju šta znači drugome birati predstavnike i da to više nikada neće uraditi, jer naši odnosi u BiH se trebaju temeljiti na uvažavanju i poštivanju stava onih sa kojima živimo te na taj način možemo tražiti uvažavanje prema samima sebi. Samo tako možemo graditi stabilan politički ambijent, a onda možemo graditi i ekonomski te stabilan život za svakog čovjeka", kazao je Čavara.