Razgovori o situaciji u BiH
0
Catherine Ashton danas u Sarajevu i Banjoj Luci
Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovim dolaskom omogućava se Miloradu Dodigu da izađe iz gabule u kojoj je bio, te da se pregovara o necemu o ćemu bi se svakako pregovaralo. Na ovaj način on se nametnuo kao relevantan faktor. Svjesno mu to omogućavaju pojedini lobiji iz EU i oni su očito maksimalno uz njega.
Pažljivom analizom možemo vidjeti da je jedino Zlatkova politika uspjela nasekirati Dodiga i učiniti ga nervoznim (joj što šara onom olovkom po skupoj fotelji). Pokušava on to sve okrenuti u svoju korist, ali teško će ići jer Zlatko ima jak uticaj u USA. Iskreno rečeno sa svim drugim političarima iz Sarajeva Dodig se zezao. Preporuka Zlatku da malo opusti sa sujetama i da se približi običnom narodu i sve će biti OK.
Evo zore, evo dana, dolazi nam prva EU dama, Kano klisurina cjelovitoj Jednoj I Jedinoj odana!
Davno je Pjer Žalica izjavio: SA AMERIKOM U EVROPU!
Faktor Lajčak je p*a*s* m*a*t*e*r* faktor! Eštonova neće pristati ni da uđe u Banske dvore bez varta bh. zastave na ulazu! Živi bili pa, nevidjeli!
\"Iza svega, prema izvorima „ \" stoji slovački diplomata Miroslav Lajčak, bivši visoki predstavnik u BiH i aktuelni visoki dužnosnik Evropske unije, koji je nedavno bio u BiH i potom u Briselu referisao šefovima. Prema nezavničnim informacijama, on je glavni režiser preokreta po kojem će se sve završiti u stilu one „tresla se gora, rodio se miš\". Time, kažu naši izvori, Lajčak vraća svoje obaveze Dodiku, ali još više Mili Đukanoviću i Borisu Tadiću\"
\"Sve u svemu, sudeći po sinoćnjim informacijama iz Brisela, za očekivati je da će EU pristati na Dodikove ucjene i ultimatume, a to znači „analizu rada Suda BiH i Tužilaštva BiH\", a on će zauzvrat odustati od referenduma. Pri tome će mu Lajčak i ekipa iz Brisela pomoći da to ne prikaže kao svoje povlačenje pred pritiskom međunarodne zajednice nego kao svoju pobjedu nad međunarodnom zajednicom. On je jučer rekao da RS insistira na četiri pitanja: utvrđivanje roka za procesuiranje ratnih zločina nad Srbima, promjeni prakse prema kojoj se Sud BiH i Tužilaštvo BiH miješaju u rad nižih sudskih instanci, promjena načimna izbora Apelacionog vijeća i zabrana retroaktivnog primjenjivanja zakonskih propisa. U jedno nema sumnje - ako se i zaista desi da se „slučaj referendum\" završi na ovaj i ovakav način, značit će to poraz i kapitulaciju Evropske unije, odnosno otvorit će prostor za nove nasrtaje i u konačnici rušenje države Bosne i Hercegovine\"
\"Američka administracija šokirana je mogućnošću da Evropska unija pristane na ucjene i zahtjeve Milorada Dodika, pogotovo nakon razgovora koje je sa američkim zvaničnicima u Vašingtonu proteklih dana imao Valentin incko. Naime, Vašington je na čvrstom stanovištu da se ne okoliši u razrješavanju krize u BiH nego da se konkretnim potezima i energičnim mjerama stabiluzije stanje u našoj zemlji. Kako smo sinoć nezvanično saznali, Vašington je jučer imao nekoliko žestokih razgovora sa zvaničnicima u Briselu i zbog BiH su se zategnuli odnosi sa Evropskom unijom.\"
Proglašenje REFERENDUMA je bosanska Fukušima! (Zagadiće i EU) Nema REFERENDUMA dok ga ne proglasi bh. Parlamentarna skupština! Hebo REFERENDUM, važan je Vrhovni sud BiH! Od ZAVNOBIH-a, pa do naših dana nije bilo bolje pobjede SDP bh. partizana! Go ZLAYO, go! Ove hefte ti si Džeko iz Wolfsburga!
@Saray......pojeske on i svoje sto se oneredio pitace imali i Covicevo -c.e.t.n.i.k---- je to oni se dice time.
Životami Dodik je iskopo nekog đavla. Sad će još pola godine pričati i dogovarati i pregovarati. A gdje je tu Bosna? Gdje smo mi? Lagumdžija nas zavadi sa svim komšijama, a sve silne njegove pobjede su mi nekako pirove. Pola godine devri oko federacije i sastavi nekakvu vladu sa Lijanovićem ko potpredsjednikom. Jadna nam naša majka. A Dodik će sad odgoditi referendum za pola godine, pa će se još pola godine pregovarati. A reforme? Puca im racku za reforme. Važno je uglaviti svoje ljude u Elektroprivredu koji će donositi crne aktovke u Bošnjački institut.
prica o referendumu je najbolja stvar koju je dodik uradio za bih u proteklih 5 godina ! ujedinio je je EU i SAD u najacoj podrsci bih ikad ! postigao da incko ocrni RS pred MZ ! a u prasini koju je podigao i onako ( bezvrijedni ) referendum, zlaja je uspjeo da stabilizira vladu Fbih ! dodiceeeee dodiceeee dodiceeeeee
Griješite ona ide da mu saopšti da EU šalje expertni tim da ustanovi stvarni razlog raspisivanja referenduma o sudstvu Dodo sam si sebi i svojim mafijašima zakomplikovao situaciju ne gine vam zatvor
E sada Lagumdžija dobro pripremi šta ćeš reći... Sada će Dodik da kusa ono šta je oneredio...
Opa, ode gospođa na noge predsjedniku. Nema labavo.