BiH
0

Carlsberg BH počinje s radom 1. januara

FENA
Kompanija Carlsberg Breweries, svjetski poznati proizvođač piva, najavila je danas u Sarajevu početak rada svoje nove kompanije u BiH - Carlsberg BH d.o.o..

Kompanija Carlsberg Breweries, svjetski poznati proizvođač piva, najavila je danas u Sarajevu početak rada svoje nove kompanije u BiH - Carlsberg BH d.o.o., koja će od 1. januara na brži i kvalitetniji način na bosanskohercegovačko tržište plasirati internacionalne brendove Carlsberga i Tuborga, te brendove s tržišta jugoistočne Evrope, kao što su piva «lav» i «pan».

Direktor Carlsberg BH Armin Bukarić kazao je, na konferenciji za novinare, kako će u novoj kompaniji direktno biti uposleno 20 mladih radnika, te, najavio da će kasnije indirektno posao dobiti još nekoliko desetina njih u poslovima vezanim za distribuciju.

Jorgen Buhl Rasmussen, izvršni potpredsjednik kompanije Carlsberg Breweries, istaknuo je da je Balkan prioritet te kompanije kada se radi o novim investiranjima i izrazio uvjerenje da će plasman proizvoda kompanije Carlsberg u BiH biti poticaj razvoju bh. ekonomije i društva uopće.

  • Želimo da naš slogan 'Vjerovatno najbolje pivo na svijetu', koji je još 1975. godine prvi put izgovorio čuveni američki glumac i režiser Orson Vels, koriste i naši kupci i potrošači u BiH, izjavio je Rasmussen.

Ocijenio je kako je sada Carlsberg u nekoj drugoj poslovnoj fazi kada se radi o BiH, ali nije mogao dati novinarima odgovor da li će ta kompanija uskoro otvoriti novu pivaru u BiH ili kupiti već neku postojeću.

Također, istaknuto je kako nije bilo nikakvih pravnih prepreka da Carlsberg otvori novu kompaniju u BiH. Carlsberg Breweries danas s uspjehom prodaje svoje proizvode u više od 140 zemalja svijeta i zauzima peto mjesto na svjetskom tržištu.