Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve škole da zabrane !!
Revolucionarno, apsolutno podrzavam uz neke iznimke, npr. djeca sa nekim tezim oboljenjima...
Ne znam samo na koji nacin se moze zabranit jel pretres djece u skoli
Šta je sa učiteljima?
Džaba kad im je nacionalizam trend broj 1. već 33 godine.
Glupost. Umjesto da se nadje nacin da se prilagodi tehnologijama i napravi se prijenos znanja zanimljivijim, mi se vracamo prethodnim metodama ucenja napamet koje vecina nastavnika i profesora forsira.
Kakve veze ima ucenje s mobitelom? I ko kaze da se uci napamet?
Kakvo Sarajevo, u Hercegovini u FBIH ima napretka!!!
Ok je, ali meni nije jasno zasto svi bjeze od tehnologije kada je neizbjezna? Stvarno ne razumijem, kazu treba djecu udaljiti od telefona, racunara i tehnologije, a u isto vrijeme SVE ZIVO postaje digitalno? Slazem se da treba ograniciti sadrzaj, ali zabraniti NE!
Zabrana mobitela u skoli nije udaljavanje od tehnologije, to nema veze jedno s drugim. Tehnologija se koristi na casovima, u vidu informatike, istrazivanja, tableti umjesto knjige na casu, a mobiteli sluze djeci da na casu gledaju Tik Tok i pornice. I tebi vala treba objasnjavati ko djetetu.
Vjeronauk u autoškole!!
Kolko je pametno toliko je i bezveze jer ce u srednjoj ,na faksu i na poslu biti ovisnici od mobitela sa slabom koncentracijom za ista ozbiljno. Trebaju psihijatri i pedagozi ozbiljno ovu tematiku obraditi na nekom skupu gdje nece biti dozvoljeno koristenje mobitela.
moraju slusat o Mezopotamiji ili se stresirat sa matematikom koju nece koristit
ljudima su nekad i knjige smetale, smatrajuci da zatupljuju. najednostavnije je zabraniti a nikad ne znas da li imas nekog genija koji ce preko smartphone-a napraviti revoluciju u tehnologiji ili na drugi nacin a ne moze zbog zabrane..mislim da se ipak profesori i uprave skola moraju vise truditi...
nek razvija tehnologije kod kuce, u skoli je da uci po planu i programu.
sto onda kod kuce mora da uci?