U pismu Miloradu Dodiku
0

Čanković traži pomoć za "nevinog Radovana"

Sarajevo-x.com
Dane Čanković, predsjednik pokreta "Izbor je naš" uputio je otvoreno pismo premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku tražeći od njega kao "nasljednika Karadžićevog djela" da se ne drži po strani danas kad je ovaj doveden pred lice pravde te da se angažuje na odbrani ovog dugogodišnjeg haškog bjegunca.

"Ipak je Radovan Karadžić, zajedno sa narodom, stvorio Republiku Srpsku. Zato danas, kada je on uhapšen, niko nema pravo, a posebno Vi, kao nasljednik njegovog djela, Republike Srpske, da ostane po strani," piše Čanković.

"Prezrite sve što je loše i svom snagom pokrenite akciju u srpskom narodu, pozovite Srbiju, Rusiju i druge pravdoljubive države da natjeraju Haški tribunal da Radovanu Karadžiću sudi pravedno i fer. Tako ćemo odbraniti svog nevinog čovjeka i Republiku Srpsku jer je on njen prvi predsjednik. Ako je to nemoguće, onda srpski narod treba ustati i osloboditi nevinog čovjeka," zahtjev je pokreta "Izbor je naš".

"Pozivamo Vas da reagujete ljudski i odmah omogućite vraćanje ličnih isprava porodici Karadžić, kako bi ga mogli posjetiti. Time bi pokazali da je vlast u Republici Srpskoj narodna, a ne nekih spoljnih, mračnih sila. Da li, gospodine premijeru, Lajčak i drugi koji otvoreno ponižavaju srpski narod hoće da se uradi ono što je srpski narod uradio poslije sječe knezova u vrijeme otomanske okupacije?"