Akcija ispred Katedrale
0

Budite humani i kupite bajramsku čestitku

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" i Ansambl "Dah ljubavi" pokrenuli su plemenitu akciju "Bajram je prilika da obradujemo druge" . Danas, ispred sarajevske Katedrale u periodu od 10.00. h do 24.00. sati održava s prodaja bajramskih čestitiki koje su djeca nacrtala.

Građani, kupovinom bajramske čestitke po cijeni od jedne marke, pomoći će rekonstrukciju zgrade na Pedijatrijskoj klinici Jezero koja će biti adaptirana u roditeljsku kuću namijenjenu za smještaj oboljele djece i njihovih porodica.

"Srce za djecu" podsjeća da svake godine broj oboljele djece je u porastu. Proces liječenja traje od tri mjeseca do jedne godine, a proces održavanja do pet godina. Procenat izliječenja je veliki, njih 70 posto ima šansu da bude izliječeno. Djeca i roditelji u tom dugom i neizvjesnom periodu suočavaju se sa problemima liječenja, smještaja, psihosocijalne podrške.

Osnovni cilj Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka" je podrška djeci i njihovim porodicama sa ciljem da se obezbijedi visok kvalitet liječenja, rehabilitacije i socijalizacije oboljele i izliječene djece.

Roditeljska kuća bi omogućila djeci lakši proces liječenja, rehabilitaciju i što je najvažnije porodičnu atmosferu, a roditeljima psihosocijalnu i okupacionu podršku.

Svi građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine mogu da daju svoj doprinos i podršku ovom projektu jer Bajram je prilika da obradujete druge.