BiH
67

Budimir: Vlast za jedan mandat "pojede" 180.000 radnih mjesta

FENA
U posavskom mjestu Domaljevac na predizbornom skupu koalicije "Zajedno za promjene" predsjednik Stranke pravde i povjerenja (SPP) Živko Budimir kazao je kako vlasti u BiH kroz korupciju "pojedu" preko 180.000 radnih mjesta ili oko 5,8 milijardi maraka.

"Posavce su pljačkali Posavci, Hercegovce Hercegovci, Srbe u Banjoj Luci Banjalučani, i tako redom. I stalno nas plaše onim drugim narodom. Samo tako se mogu održavati na vlasti. Mi ne želimo ništa drugo do jednu normalnu državu, u kojoj će institucije države vršiti zaštitu nacionalnih interesa ,a ne neki pojedinci ili stranke", naglasio Budimir, saopćeno je iz SPP-a.

Marijan Mijatović istaknuo je kako bi, kada bi povjerovali predizbornim obećanjima, već 13. Listopada ni jedan madi čovjek u BiH ne bi bio nezaposlen.

"I Švicarci bi napuštali Švicarsku i tražili azil ovdje. Posao bi cvjetao, plaće rasle, standard grabio krupnim koracima, moji prijatelji bi se u kolonama vraćali iz Germanije svojim kućama, polja bi procvjetala, firme oživjele... I sve drugo što pripada bajkama. Ne bi bilo HDZ, SDA, SDS, Dodika, Lagumdžije, Radončića... Neki bi virili iza rešetaka, neki bi pobjegli u svoje rezervne države, neki bi otišli u mirovinu itd. Narod bi bio ponovo sretan, komšijske veze bi proradile, nacionalno i vjersko bi bilo potisnuto u privatnost svakog ponaosob. Nažalost, stvarnost je sasvim drugačija", rekao je Mijatović, navodi se u saopćenju.