BiH
0

Bubica: GRAS ostaje da saobraća na liniji Ilidža-Rakovica-Kobiljača

FENA
Nakon što su jučer mještani sarajevskog naselja Rakovica blokirali dva autobusa Centrotransa na terminalu na Ilidži i tražili ponovno uključenje GRAS-ovih autobusa na liniji Ilidža - Rakovica - Kobiljača, problem je riješen tako što GRAS ponovno saobraća na tim linijama.

"Problem koji je nastao u Rakovici zbog isključenja iz saobraćaja autobusa preduzeća Gras i zbog toga što smo te linije dodijelili Centrotransu, riješen je na način da je Gras ostao da saobraća na tim linijama i mimo Rješenja jer je to radio i ranije prije i ovog incidenta i ovog rješenja inspektora", rekao je u izjavi Feni ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica.

Ovaj problem, dodaje Bubica, čeka kvalitetno i dugoročno rješenje koje je u pripremi i koje će uskoro biti ponuđeno i jednom i drugom preduzeću.

"Ovo rješenje je sada u pripremi, a da ne bi u međuvremenu građani ispaštali, Gras će i dalje voziti na ovoj liniji", pojasnio je ministar Bubica.

Nezadovoljstvo mještana Rakovice uslijedilo je nakon što je inspekcija prije nekoliko dana isključila GRAS-ove, a uključila Centrotransove autobuse na spomenutoj liniji.