BiH
0

Brčko: Obio trgovinu da bi ukrao tri boce alkohola i tri čipsa

Piše: E. F.
Brčko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Brčko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Brčanska policija uhapsila je jučer A. N. zbog sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe kada je nešto ranije provalio u trgovinu koja se nalazi u ulici M. M. Ibrahimbegovića u Brčkom.

On je, kako saznajemo od Halida Emkića, glasnogovornika policije u Brčkom, uhvaćen nakon što je policiji prijavljeno da je neko razbio staklo na ulaznim vratima trgovine.

Policija je odmah izašla na teren kako bi obavila uviđaj. Ubrzo je konstatovano kako je u prodavnicu provalio lopov koji je odnio tri boce alkoholnog pića i tri čipsa.

"U sklopu poduzetih taktičkih radnji policijski službenici su izvršili obilazak ulica u blizini mjesta događaja i u ulici Meraje III, te pronašli osobu koje su doveli u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. Utvrđeno je da se radi o osobi inicijala A. N. rođenoj 1992. godine sa područja Brčkog, kod koje su i pronađeni ukradeni predmeti", kazao nam je Emkić.

S obzirom na to da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično djelo teška krađa, o svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Policija Brčko distrikta BiH će protiv A. N. podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.