Duguju više hiljada KM
0

Brčanska policija nastavlja oduzimati automobile neplatišama novčanih kazni

A. K.
Brčko (Foto: A. K./Klix.ba)
Brčko (Foto: A. K./Klix.ba)
Policija Brčko distrikta nastavila je sa djelovanjem protiv onih koji čine prekršaje saobraćajnih propisa, a neplatišama novčanih kazni oduzimaju automobile. Sudu predlažu da im vozila budu trajno oduzeta.

Naime, tokom provođenja aktivnosti kontrole saobraćaja, službenici Policije Brčko distrikta oduzeli su četiri motorna vozila od višestrukih povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

"Policijski službenici su tokom redovnih poslova i zadataka jučer izvršili kontrolu motornog vozila marke Volkswagen Jetta kojim je upravljala osoba E.S. Provjerom u službenom registru novčanih kazni za E.S. je utvrđeno da duguje 4.908,50 KM po osnovu neplaćenih kazni", kazali su iz policije.

Nakon izvršenja kontrole nad motornim vozilom marke Mercedes Vito kojim je upravljala osoba B.A. i provjerom neplaćenih kazni, ustanovljeno je da ima dug od 1.304,40 KM.

Po istom osnovu, utvrđeno je da osoba A.A., koja je upravljala motornih vozilom marke Opel Vectra, ima dug od 3.240,00 KM kao i da R.A., koje je upravljalo motornim vozilom marke Golf III duguje ukupno 2.563,40 KM.

"Sve osobe su identifikovane kao višestruki povratnici u činjenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a zbog osnova sumnje da će isti nastaviti sa vršenjem istih, u skladu s članom 20. stav (1) i stav (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, izvršeno je privremeno oduzimanje motornih vozila i deponovanje u depozit Policije Brčko distrikta BiH", precizirali su iz policije.

Protiv navedenih osoba Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, kao i prijedlozi za trajno oduzimanje i prodaju vozila.

Policija Brčko distrikta BiH svim učesnicima u saobraćaju naglašava važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, istovremeno upozoravajući višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja na nastavak vršenja intenzivnih kontrole prema toj kategoriji, u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.