BiH
0

Božićne čestitke upućene kardinalu Puljiću

Sarajevo-x.com
Božićne čestitke nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću između ostalih uputili su Željko Komšić, Nebojša Radmanović, reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić i mnogi drugi.

BOŽIĆNA ČESTITKA PREDSJEDATELJA PREDSJEDNIŠTVA BIH KOMŠIĆA KARDINALU PULJIĆU

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputio je božićnu čestitku nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću.

«Vama, uzoriti kardinale Puljiću, svećenstvu Nadbiskupije vrhbosanske i katoličkom narodu u Bosni i Hercegovini i dijaspori od srca želim sretan Božić i uspješnu nastupajuću 2008. godinu sa željom da ovaj veliki blagdan proslavite u miru, radosti i obiteljskoj sreći zajedno za svojim najbližima, prijateljima i komšijama», stoji u čestitci predsjedatelja Komšića kardinalu Puljiću.

BOŽIĆNA ČESTITKA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH RADMANOVIĆA KARDINALU PULJIĆU

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović uputio je božićnu i novogodišnju čestitku nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću.

«Neka radost Kristova rođenja probudi sva srca dobrih ljudi u Bosni i Hercegovini za međusobnim zbližavanjem, jačanjem povjerenja, pomirenja, međuvjerske i međunacionalne tolerancije. Želim da Vam predstojeći Božić ulije novu snagu i usliši Vaše molitve u zajedničkim nastojanjima da osiguramo bolji život u Bosni i Hercegovini. U nadi da će Nova 2008. godina donijeti političku stabilnost, ekonomski napredak i duhovni mir, želim Vam sretan Božić i uspješnu Novu godinu», stoji u čestitci člana Predsjedništva Radmanovića kardinalu Puljiću.

BOŽIĆNA ČESTITKA REISA CERIĆA KARDINALU PULJIĆU

Reisu-l-ulema u Bosni i Hercegovini dr. Mustafa ef. Cerić uputio je u svoje ime i u ime Islamske zajednice u BiH božićnu čestitku nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću zahvaljujući mu za upućene čestitke povodom Kurban-bajrama.

Podsjećajući da Isus promijenio povijest i tako obvezao čovječanstvo da se vrijeme mjeri od datuma njegova rođenja te da prema njemu muslimani imaju veliko poštovanje, reis Cerić piše da je razumljivo što je 138 muslimanskih alima i intelektualaca iniciralo muslimansko-kršćanski dijalog. «Obradovan sam činjenicom da je Papa Benedikt XVI. pozitivno odgovorio na muslimansku inicijativu za dijalog s muslimanima. To je zasigurno važno i za nas ovdje u Bosni i Hercegovini da u duhu onoga što nam je zajedničko u vjeri i domovini gradimo našu bolju zajedničku budućnost», napisao je reis Cerić u čestitci kardinalu Puljiću želeći da on i najbliži suradnici kao i svi katolici u zajedničkoj domovini provedu blagdan Božića u radosti vjere.

BOŽIĆNA ČESTITKA PATRIJARHA PAVLA KARDINALU PULJIĆU

Patrijarh srpski gospodin Pavle uputio je božićnu čestitku nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Puljiću.

«Dvije tisuće godina je proteklo od one noći kada se u pećini pored Betlehema dogodilo najveće povijesno čudo. Kada nam je sam Sin Božji došao, obukao se u tijelo, postao kao i mi i 'nastanio se među nama' (Iv 1,14). Nitko drugi do On, vječni i nestvoreni Sin, Riječ, Logos Božji, po kojem je sve postalo. Od te noći ništa više u ljudskom životu i povijesti nije isto kao prije. Rodilo nam se 'Sunce Pravde' (Mal 4,2) i svojom toplinom i svjetlošću ispunilo sve ponore ljudskog pada i bogoborstva. Od te noći cijeli se ljudski život i povijest svih naroda svela na samo jednu dilemu, na samo jedno pitanje – za ili protiv Krista? Samo jedno pitanje ali tako značajno da od njega zavisi cijeli naš život. To pitanje lebdi iznad i određuje sve povijesne epohe u proteklih dvadeset stoljeća. To pitanje odnosi se i na novi milenij. Mnogu putovi su pred nama ali nisu svi pravi. Neki od njih vode i u propast. Ako nam Gospodin nije otkrio bližu budućnost ostavivši je nama da je stvaramo, otkrio nam je konačnu i krajnju istinu – da će On u svakom slučaju pobijediti. Da je dobro daleko moćnije od zla i da je svaka pobjeda zla u povijesti samo privremena i prividna. Za ili protiv Krista je pitanje na kojem će se riješiti budućnost svih naroda», stoji u čestitici patrijarha Pavla koji želi da kardinalu Puljiću nastupajuća 2008. bude blagoslovljena te izražava iskreno poštovanje ostajući u ljubavi zajedničkog im Krista Spasitelja.