Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jako mi je žao što se javljaju ovakvi komentari. Takve riječi uputiti Esadu Kurtoviću može samo NEZNALICA. Mogu da kažem da nisam nikada upoznala boljeg čovjeka i pedagoga. On je ljudina za poimanje nauke na ovim prostorima. Osim što je izvrstan stručnjak u svojoj struci on je odličan i kao predavač i profesor. Uvijek je spreman dati dobar i prijateljski savjet i pomoći u pronalasku knjiga. Možda je zato i najzaduženiji profesor u biblioteci. A Vi gosp. koji znate samo za TRACEVE koji kruze po Fakultetu vjerovatno ste samo propali student historije, kome se nije dalo ici na predavanja vec je radije sjedio u zapusenoj kantini i \'filozofirao\' sa ostalim vjecnim studentima o novim tracevima. Zalosno je to. Kad se spominje Esad Kurtovic treba se ustati, a vi kolega sjedite JEDAN/SEST.
Stvarno ovdje ima ljudi koji imaju viska vremena, koji samo sjede za kompjuterom i blate koga stignu, kako je samo smijesna ova licnost BIVSI STUDEN toliko je sposoban da nije mogao poloziti ispit od 500 strana a frajer bi se bavio historijom. Smijesan si covjece
Kako su prikladno uklonjeni NEKI komentari... Razocarana sam.
\"lazi, lazi, lazi me... ti to cinis najbolje.....\" sta drugo ostaje jadnoj omaldini u SA, osim da ih i dalje \"obrazuju\" levati koji svako malo \"otkivaju toplu vodu\"
Cestitke jednom od najboljih profesora na Univerzitetu u Sarajevu :) Naravno i cijelom odsjeku za historiju
Pogledajte bosanske vladare kroz povijest iznad. Sve ilirska imena i prezimena. Nigdje Hrvata ni za lijeka :)))) BOŠNJACI PRESTANITE NAMA I SEBI PRODAVATI ŠUPLJAKE. PRIZNAJTE DA STE SRBI I HRVATI KOJI SU PREŠLI NA ISLAM. IZDALI STE SVOJ NAROD I VJERU DA BI VAM BILO BOLJE. TO ŠTO STE URADILI JE BIO VAŠ IZBOR. MI NISMO KAO VI I NIKADA NEĆEMO POKLEKNUTI (MADA UVIJEK IMA KUKOLJA KAO ŠTO SU LOJANOVIĆI I JURIŠIĆ)
Trpimirovići: Tomislav 925–928 Trpimir II 928–935 Krešimir I 935–945 Hrvatinići: Stjepan Grgur Stjepanić Vlatko Hrvatinić Hrvatin Stjepanić Vukoslav Hrvatinić Pavao Hrvatinić Vukac Hrvatinić Hrvoje Vukčić Vuk Vukčić Vojislav Vukčić Juraj Vojsalić Juraj Vojsalić Petar Vojsalić Matija Vojsalić Dragiša Vukčić Ivaniša Dragišić Pavao Dragišić Marko Dragišić Juraj Dragišić Kulinići: Ban Kulin 1180–1204 Stjepan Kulinić 1204–1232 Matej Ninoslav Kulinić 1232–1253 Kotromanići: banovi Stjepan I Kotroman 1287–1299 Stjepan II Kotromanić 1322–1353 Tvrtko I 1353–1377 kraljevi Stjepan Tvrtko I 1377–1391 Stjepan Dabiša 1391–1395 Jelena Gruba 1395–1398 Stjepan Ostoja 1398–1404 Tvrtko II 1404–1409 Stjepan Ostoja 1409–1418 Stjepan Ostojić 1418–1421 Stjepan Tvrtko II 1421–1443 Stjepan Thomas 1443–1461 Stjepan Tomašević 1461–1463 Šubići Pavao Šubić 1299–1312 Mladen II Šubić 1312–1322
@pasha Umalo zaboravih HRVOJE VUKČIĆ HRVATINIĆ JE 100 % bio bošnjak bogumil, kao što mu ime i prezime kažu, malo pogledaj čitavu lozu: Stjepan Grgur Stjepanić Vlatko Hrvatinić Hrvatin Stjepanić Vukoslav Hrvatinić Pavao Hrvatinić Vukac Hrvatinić Hrvoje Vukčić Vuk Vukčić Vojislav Vukčić Juraj Vojsalić Juraj Vojsalić Petar Vojsalić Matija Vojsalić Dragiša Vukčić Ivaniša Dragišić Pavao Dragišić Marko Dragišić Juraj Dragišić SVE SAMI BOŠNJACI ULAŽI SU KRATKE NOGE. SEBI MOŽETE LAGATI ALI NAS PUSTITE NA MIRU
Knjiga je odlicna! A vi koji pljujete i blatite prof. Kurtovića, prvo pročitajte knjigu pa onda nesto recite. Nemojte na najjadniji način liječiti svoje komplekse i lične neuspijehe opravdavati tako što ćete iznositi neistine o dotičnom profesoru.
JA MISLIM DA SU TURCI DONIJELI ZEMLJU OVAMO I NAPRAVILI DRZAVU A UŠA MOŠNJACI
@pasha Kako objašnjavaš da su se velikani na ovim prostorima zvali TOMISLAV STJEPAN KATARINA TVRTKO ... Malo progooglaj pa mi javi u kom se narodu najčešće spominju ta imena.
pozdravljam ćirilično izdanje knjige
Svaka cast Esadu Kurtovicu...!!! Servskom bjesnilu nikad kraja...!!!
MORE LJUDI, \"bosnjaci\" SU VAM NAROD NAJSTARIJI.. OD 1993. DO DANAS... CITAVIH 18 GODINA... WAU WAU..
Kud ćeš goreg MEDIOKRITETA od Ese Kurtovića i ostalih na odsjeku za historiju FF. Oni zaista nemaju pravo da ikoga zovu mediokritetom.
meni je veci problem sto je Bosna OSTALA dio poslovnog svijeta srednjeg vijeka........a izgleda i da idemo unazad ;-)