Zbog neregularnosti
594

Boška Ćavar traži smjenu kompletnog Odjela za urbanizam u Mostaru

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Vjećnica Gradskog vijeća Grada Mostara iz Naše Stranke Boška Ćavar je zatražila smjenu kompletnog Odjela za urbanizam i građenje Grada Mosta, te u svojoj inicijativi navela brojne neregularnosti tog odjela.

Za naš portal je kazala kako je u inicijativi navela razlog što se mijenjao regulacijski plan 2015. godine, za što postoje zakonske procedure i odluke Gradskog vijeća Grada Mostara.

"To je samo jedan dio problema koji su oni donijeli. Svi građani koji dolaze kod nas na sastanke četvrtkom imaju problem samo sa Odjelom za urbanizam i građenje. Nešto se tamo veliko događa što se mora rješavati", ustvrdila je mostarska vijećnica.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Salem Marić (SDA) je ovaj potez ocijenio populističkim navodeći kako se zna zakonska procedura oko smjena.

"Ja mislim da Marić nije ni nadležan za smjenu, to će raditi gradonačelnik, ja se nadam. Ali u svakom slučaju predmet je na sudu i ja očekujem da tužilaštvo podigne krivičnu prijavu protiv svih odgovornih pa će na taj način biti smijenjeni", kaže Ćavar za Klix.ba.

Mario Kordić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Mario Kordić (Foto: G. Š./Klix.ba)

Gradonačelnik Mario Kordić je komentirajući ovu inicijativu za naš portal rekao da je procedura o smjenama u Gradu Mostaru jasna i da se ne smjenjuje na inicijativu vijećnika.

"Postoje procedure u ovome gradu i moramo konačno poštovati procedure i biti legalisti, bez obzira imamo li neka loša iskustva u gradu ili nemamo. Moje jeste da stalno motiviram djelatnike Gradske uprave da pokušaju biti bolji i konkretniji u poslu i to radim svakodnevno pet mjeseci. A ono što ću ja napraviti je na koncu i moja odgovornost. Poteze koje budemo vukli su transparentni i znat će se šta će se dešavati, ali nije način da razgovaramo hoće li vijećnici smjenjivati načelnike, jer smo se onda opet pogubili", zaključio je Kordić.