BiH
0

Bosić: Dodik mi je nudio zajednički nastup na narednim izborima

FENA
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je prije desetak dana u Briselu ponudio Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) zajednički nastup na predstojećim izborima – izjavio je predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

Naveo je da je Dodik još u aprilu ponudio SDS-u da se izjasni o zajedničkom nastupu na narednim opštim izborima.

"On je to meni ponudio i prije desetak ili petnaestak dana ponovo. U ovoj krizi", tvrdi Bosić.

"Tu se očito radi o računicama za opšte izbore. Tu je lični interes koji se veže za vlast, koji je jači od interesa naroda i Republike Srpske. To je Dodik", rekao Bosić sinoć gostujući u emisiji “Puls” BN TV-a.

On tvrdi da SDS i SNSD ne mogu više biti na istoj liniji, čak i kada bi Dodik, nakon posljednjih političkih poteza, i priznao grešku.

"Mi smo završili ovu priču sa SNSD-om, jasni su mi njihovi motivi, jasna mi je demagogija koju oni prosipaju. Mislim da je sve jasnija i građanima RS-a, sudeći prema odnosu prema SDS-u" smatra Bosić.

Ističe da “šurovanjem sa hrvatskim i bošnjačkim liderima u razbijanju koalicije s SDS-om, zarad ubiranja političkih poena, može samo štetiti RS-u”.

"Posljedica takve odluke ima u suštini izdajnički karakter, jer oni su u principu izdali ideju o jedinstvenom djelovanju u odbrani interesa RS-a u Sarajevu", naveo je predsjednik SDS-a.