Komentari (154)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedino rijesenje za BiH je da se genocidna ukine genocidom
Uopaa, pa ova konstatacija ti se ne podudara sa onim kako se predstavljate svijetu. Mada mi odavno znamo kakva ste i vi bagra, a pricu o napacenim Bosnjama vise slabo i svijet vari ;)
nikakav problem,slobodno krenite pa vas nece ostati ni za sjemena :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (22)
Pun hurac komentara o ratovanju, a kad bi poceo rat, pola vas bi islo u podrume i fatalo wajles da komentira klixove vijesti ;)
Bosiću, jedino si ti ovdje nemogući, čitaj beznadežan slučaj. Mrš nazad na Pale i sanjaj Veliku Srbiju, govnaru četnički.
Bosanske/Bosnjacke dijaspore ima svuda u svjetu a u Crnoj Gori je cak 34% ,zato nek se izjasnjava kako ko hoce ,da je postojao problem nebi se uvrstio na popisne listice... zna se koja prava dijaspora posjeduje u jednoj drzavi...
pa ima smisla ali iz sljedecih razloga zbog entiteta, zbog kantona, zblog ovih govana od politicara koji je vode (cast izuzetcima, znam da ih ima...) eh onda krenut redom, istrijebit nacionaliste , bar im ne dat da vode drzavu niti da imaju ikakve privilegije i sposobnosti odlucivanja, onda napravit novi ustroj drzave koji moze funkcionisati.. Drzava funkcionise itekako, razvija se, al je politika i administracija definitivno koci..
Zenica ,Bihać ,Tuzla ,Sarajevo ,Mostar ,Travnik vs Neevsinje ,Srbac ,Mrkonjić grad ,Petrovo sve velegradi u PM ,mislite da će sirotinja više ginuti za 140boračke penzije , kad laktašenko ,litvanci i rusi završe sa vama ostaće samo oni jarboli i one usrane nakaradne zastave pa brišite masne neoprane guzice sa njima !
Ako ikome ostanu samo jarboli I nisani onda ce to biti kod vas. I sta vas boli kur vise za nama u RS, mi doduse nemamo Mostara koji je vise podjeljen od Palestine, pa Sar gdje je poslije muslimana vecina vehabije I selafije. Imate vi svoje Bakire, Sulejmane, I ostale, vama da je nas LEMI vi bi na konju bili.
vidim da je kod tebe operacija "lemi" guardian šumske uspješna ,umjsto mozga koristiš rakana vasića a umjesto jezika dušanku majkić ,od silne šumske uživancije genocidnog četniteta ti provodiš vrijeme na klixu uvjeravajući "male zelene " u guardianovu oploditeljsku nadmoć ,pukla je milijarda za 3 godine od braće litvanaca ,još dok rusi završe sa rafinerijom u šumskoj očekujte ekonomski procvat ,valjda će ostati nešto i za one ožalošćene majke ,što im mali zeleni obezbjediše penzijice za poginule "svetosavske otadžbinske !" junake
Nemože ni jedan ortodoksni četnik ništa izjaviti da ga dežurni četnici koji danonoćno dežuraju na klixu koji se gnušaju Bošnjaka a uglavnom ordiniraju pod bošnjačkim imenima ne podrže ,oni misle da se komentarima nešto odvaja kobejagi otcejpljuje ,kada nije moglo haubicama i falanfama iz Srbije to sad će kojekakvim fašaističkim floskulama uspjeti zločinačka nakana ,zašto dežurate ovdje ako je u šumskoj bajno i pred "ocjepljenje" ,zavucite se u te vukojebine od 5000 stanovnika tog bajnog genociteta i neberite brigu za Bošnjake ,doće vrag po svoje kad tad !
Dok je ortodoxnih balija kao sto si ti mi u RS se nebrinemo za postojanje I opstanak, vi ste ti sto nam dajete adrenalin, I bar vi balije nemojte o fasistima kada vas je najvise izginulo jurisajuci na Staljingrad za svabe, ono sto je ostalo ovde bilo je u hendzar divizijama ili ustasama, tako da u bivsoj jugi najvise fasista je bilo vas muslimana.
Vi u rs-u ,hahha bolje da se bavite oplođavanjem nerotkinja ,to danonoćno guslanje vasićevski idiotizama neće srpsku ženu napraviti majkom ,skokni malo do ercegovine pa pomozi napaćeni srpski narod ,dole svi zajedno možete stati u desetak autobusa a sva djeca u dvije osnovne škole ,ko će braniti te "srpske " prostore kad krene "ocjepljenje" , šumski guardian oploditelj nerotkinja sigurno neće !
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
dajte dodiku sve ne treba vam administracija,nosite njegove slike i imacete po 10 hiljada,ko onaj neki dan sto je protestovo,i proglasite kraljevinu.
Bosić je izgubljeni slučaj!
Srbi i Hrvati su dva naroda na ovim prostorima koji zive vecinom u Srbiji i Hrvatskoj, i jednim dijelom u BiH gdje su konstitutivan narod. Tako je bilo i u ex Yu. Narod koji zivi u dvije drzave, ali je isti narod, govori istim ezikom, ima istu etnicku pripadnost. Zamolicu doticne da pojmove BH Srbin i BH Hrvat ne definisu kao obicnu vjersku skupinu i dva od tri "tora" u BiH (BHS). U pitanju su dva naroda koja se tako izjasnjavaju vec dugo i koji se tako osjecaju i mnogo prije nezavisnoti BiH. A sta cete biti vi, nije nas najmanje briga. Mi nismo nikakava vjerska skupina, mi smo narod. I ne mjenjamo ime svako 20 godina. Bosanci mozemo biti samo regionalno.
Ako si rodjen u BiH onda si Bosanac, pa ti pricaj sta hoces. Ako mi ne vjerujes, provjeri na pasosu, na drzavljanstvu, na licnoj karti. To sto imas istu religiju kao narod s druge strane Drine ne znaci da si jedan od njih. To sto su ti roditelji neobrazovana seljadija kojima su drugi pamet lahko pomutili pa ih uvjerili da u suprotno, ne znaci da su bili u pravu kad su tebe k'o malog lazima dojili umjesto mlijekom. Ako se osjecas tolikim Srbinom, onda slobodno spakuj stvari pa idi u svoju domovinu preko Drine, ovdje te niko nece.
Naravno, svaka drzava ima neku dijasporu koja ima svoja prava... zasto bi u BiH bilo drugacije ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ako Bog da, kad se ukine tzv. RS (?) , milom ili silom, vrati se Republicki ustav, a ukine ovaj dejtonski apsurd, postavi se jedan covjek na celo drzave, i skine mafija sa vrha politike, samo nebo ce biti granica. Bosna u srca, Bosna do groba.
A vas proglasiti naconalnom manjinom kao sto ste i bili po ustavu bivse yu i beh ili voz za tursku onisu vas ovdje doveli pa neka vas i vode
mito-mitrovic, ako nisi znao tvoji preci su Turci i kad su oni osvajali ove prostore oni su Srbe doveli u BiH. Po svim zapisima, nijednog Srbina u BiH prije Turaka nije bilo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kako nije moguc zivot kada se zna da ovde nije bilo gradjanskoga rata. Ovde su samo ratovali HRVATI PROTIV SRBA HRVATI PROTIV MUSLIMANA HRVATI I SRBI PROTIV MUSLIMANA HRVATI I MUSLIMANI PROTIV SRBA SRBI PROTIM MUSLIMANA MUSLIMANI PROTIV SRBA,HRVATA, I MUSLIMANA, pa kada se tu jos dodaju, regularne HVO,SRPSKI DOBROVOLJCI, I MUDZADEDINI iz arapskih zemalja, I sada neko da mi prica ko je u BIH BIO AGRESOR, I koji je ovo rat bio, kada ovakvih opcija nema ni u Zagorovim romanima.
a ko će je proglasiti,ti ili oni koji su nametnuli ovakvo uređenje,,jašta je nego nemoguća,zato treba protjerati iz nje one koji je ne smatraju svojom domovinom i mirna bosna
Protjeram ti ga mami u p.i.cku
o gdje si sestrin,kako seka jel je prošlo dole,reću joj ja kako si bezobrazan ko da si vlah iz šume,tvoja seka onako lijepo puši a ti tako ccc
To vam je jedini cilj nakon sto vam agresija nije uspjela.. Godinama cinite i nazalost uspjeva vam da destabilizujete sve sto se moze i da pokazete kako je rs stabilna i sposobna da bude drzava a da BiH nije...
Republika Srpska, i Herceg Bosna zauvek, ostaci Turske okupacije, poturice i zaostali muslimani iz Azije sa 24% samo dok mora!
A ha samo trebate da kazete carobnu rjec i odma ce se pretvoriti u djelo.Jedino sto mozete je zahvaliti se vasim liderima koji su vas doveli u pat poziciju.Bosanski katolici su pametniji i ne odrucu se svi starosjedilackog identiteta da bi bili dijaspora u vlastitioj zemlji.
casperveseli-A ha, samo trebate da kazete carobnu rjec i odma ce se pretvoriti u djelo.Jedino sto mozete je zahvaliti se vasim liderima koji su vas doveli u pat poziciju.Bosanski katolici su pametniji i ne odrucu se svi starosjedilackog identiteta da bi bili dijaspora u vlastitioj zemlji.
stanje je takvo jer vi potkopavate, samo sto rezete granu na kojoj sjedite a niste ni svjesni !
Autor Bojan B. Za Srbe je Sarajevo od strateške važnosti, jer istočni dio RS-a ili se veže za Sarajevo ili za Srbiju.Ne postoji ni teorijska mogućnost da se istočna RS počne razvijati bez Federacije, jer to svako pametan vidi samo jednim pogledom na kartu. Ponavljam, bez pune ekonomske integracije istoka RS-a (koji je primjer antiteze normalnoj ekonomskoj regiji) sa Federacijom BiH, ne postoji nikakva mogućnost razvoja, bez obzira na htijenja i napore.Ringišpil propadanja u koji je upala srpska politička elita je pretpostavka da se RS može ekonomski razvijati bez evropskog puta BiH, a evropski put je nemoguć bez prenosa nadležnosti s entiteta na državu, a nadležnosti se ne daju ni po cijenu života. Zbog toga se onda narodu obećavaju dijametralno suprotstavljeni ciljevi, s jedne strane očuvanje nadležnosti RS-a, a s druge ekonomski razvoj. Pošto jedan cilj mora stradati, onda je aktuelna vlada odlučila da čuva nadležnosti, a da narodu putem javnog televizijskog sistema i drugih dirigovanih medija stvori iluziju i ubjeđenje da RS doživljava ekonomski procvat, te da ljude ubijedi kako dobro žive. To je tako dobar trik vlade da bi se možda mogao prodati Davidu Copperfieldu, pa da na taj način RS inkasira još "više" investicija.
Bojane Bajicu,izdajnice iz Rudog,bolje ti je da se sam selis u Sarajevo,da te nebi noc pozobala...