Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne mogu da vjerujem kakve sam postove upravo procitao.. Sta je s vama ljudi, zar ste toliko sebicni i pogani? Kako mozete biti tako pohlepno i subjektivno zlonamjerni? Zavrsio sam prvi ciklus studija na EFSA i polozio vise ispita nego oni koji su isli 4 godine i trebam imati podredjeni status u odnosu na njih? Oni su imali vise rokova za manje ispita godisnje, a mi trebamo biti razapeti jer smo mogli putem parcijala polagati? Molim vas uozbiljite se, a jedva cekam da zamijenim nekog od vas na vasem radnom mjestu (ako ga i imate) i to ne stelom nego cisto svojom strukom i znanjem. Zivi bili i sto prije se opametili.
Ne branim sve jer nas ima svakakvih (a blo ih je i u vase predbolonjsko vrijeme koji nista drugo nisu radili nego lumpovali i ispijali kafice) Ali draga moja skolovana GOSPODO mukotrpnim radom sam zavrsila cetiri godine studija (naglasak na ČETIRI godine, jer je moj studij trajao ČETIRI godine, zamislite bas kao i Vas), izlazila sam svakog cetvrtog mjeseca, provela ˝tonu˝ neprespavanih noci nad knjigom, u roku zavrsila svaku godinu, niti jedan ispit nikada nisam prenijela u narednu i pored toga opet zavrsavam u roku magistarski... to mora da sam imala stelu... ma sigurno... i znate jos uvijek iscekujem posao, kojeg Vi tamo draga skolovana GOSPODO vec imate , ali ja i dalje ne gubim nadu... a vi draga skolovana GOSPODO moram reci da ste izuzetn poTICAJ nasoj omladini ... BRAVO
DRAGI NASI KVAZI INTELEKTUALCI... ko je vama sada uopste kriv sto niste rodjeni kasnije da i vas zahvati ta toliko olaksavajuca i laka BOLONJA, i ako je vec tako, zasto onda vi, kao tako izvrsni strucnjaci ne upisete jos po jedan fakultet pa ga zavrsite po tom tako laganom BOLONJSKOM procesu pa umirite te svoje sitne duse... i kako, molit cu Vas lijepo, draga moja GOSPODO, i pored tog vaseg izuzetnog znanja i kvalitetnog obrazovanja nasa drzava i dalje tapka u jednom mjestu... zapravo izvinuti ce te me, zasto draga moja skolovana GOSPODO nasa drzava umjesto da napreduje sve vise nazaduje ?!?! ko je zbog toga kriv... daaa nasi mladi narastaji, hmm vjerovatno nasi BOLONJCI, da to je sigurno u pitanju...
da stvar potpuno ne propadne...treba ih dobro markirat i priznat im diplomu ali tako da ona ima jacinu nesto malo vecu od srednje skole...a izjednacit je sa diplomom studenta koji je za vrijeme studiranja izasao par puta napolje...koji je spavao po par sati...koji je za svaki ispit imao cijelu knjigu(e) u glavi..koji je prvo polozio pismeni ispit pa onda bez ikakvog papirica u rukama suoci se sa profesorom oci u oci na usmeni i potvrdi ono sto je nagovijestio pismenim ispitom...bila bi katastrofa...
sad ce oni koji su nepismeni i nestrucni radili i raadeci \"dobili\" diplomu zacementirati radno mjesto.. i ja onda svoju mogu zapaliti... nista mi ne vrijedi.. sta mi sad ostaje da mi je znati..???
zamisli ti to
jbt ajde nek mi neko objasni kako je u moje vrijeme prolaznost na fakultetu bila do 12% a od kako je bolonja uvedena 80% pa i vise...jel to doslo do revolucionarnog prosvjetljenja studenata...licno profesora sluam kako se zgrozava na bolonju...kaze covjek kako su im glupa pravila ruke vezala...gotovo da nemaju pravo ni usmeno ispitat studenta...diploma se dobija zahvaljujuci puskicama...ne salite se da im priznate diplome !
treba to sve rasprdit... kakvi bolonjci i bakraci..nema tu studenta...to su sve studenti \"kafice\"...ja im ne bi nikad priznao diplomu...veze od njih niko nema...uvjerio sam se 100 puta...niko se od njih nije oznoio...opasni su po drustvo...skroz !
a kvalitet znanja nikakav