Radnici "Bratstva"
0

Blokada Vlade SBK odgođena za petak

SRNA
Foto: ENI news
Foto: ENI news
Radnici novotravničkog preduzeća "Bratstvo" odustali su od blokade zgrade kantonalne Vlade u Travniku, koja je najavljena za danas, jer nisu na vrijeme najavili protest - potvrdila je Srni zamjenik predsjednika Sindikata ovog preduzeća Gordana Čurčić.

Ona je najavila da će protest biti održan u petak, 4. februara, kada će više od 300 radnika ovog preduzeća blokirati zgradu kantonalne Vlade, zahtijevajući pomoć u rješavanju svog socijalnog statusa.

"Mi smo svoje pošteno zaradili i tražimo da se za 2.000 radnika uveže radni staž od naplaćenog duga iz Iraka u iznosu od 14 miliona dolara i da se izvrši blokada tog novca, kako bi premijer Vlade FBiH Mustafa Mujezinović i ministar energetike, rudarstva i industrije Vahid Hećo prestali da rasparčavaju naš krvavo zarađeni novac", rekla je Čurčić.

 Ona je dodala da nijedan postignuti dogovor sa predstavnicima resornog ministratsva privrede u Srednjobosanskom kantonu nije urodio plodom.

"Svi oni opravdavaju naše zahtjeve, a niko ne rješava. Glavni krivci za našu agoniju koja traje 17 godina su Mujezinović i Hećo. Oni su naš krvavo zarađeni novac u Iraku usmjerili kupujući mir u drugim preduzećima, a pogotovo Hećo u svoju firmu KTK Visoko", izjavila je Čurčić.