BiH
0

Bivši vojnici u četvrtak ponovno ispred zgrade institucija BiH

FENA
Bivši pripadnici Oružanih snaga BiH ponovno će se okupiti ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu u četvrtak, za kada je zakazana sjednica Predstavničkog doma državnog parlamenta na kojoj bi trebao biti razmatran Prijedlog budžeta institucija BiH za ovu godinu.

"Jučer je u Sarajevu bio sastanak svih predstavnika kantona i predstavnika iz RS-a.

Dogovorili smo i najavili u MUP-u Kantona Sarajevo protesno okupljanje koje će biti 24. maja u 10 sati ispred zgrade parlamenta BiH, gdje ćemo zahtijevati i upozoravati nadležene, prvenstveno političke opcije koje dolaze iz RS-a, da ni po koju cijenu ne smiju izbaciti iz Prijedloga budžeta predviđena finansijska sredstva za naše penzionisanje", kazao je jutros Feni jedan od penzioniranih vojnika Senad Hubjer.

Mislimo, dodao je, da stranke iz Federacije, prvenstveno SDA i SDP, neće pristati na te njihove ucjene, kao i prijedlog za stavljanje zakona van snage mislimo da neće imati potrebnu podršku iz reda bošnjačkog naroda, odnosno poslanika koji dolaze iz Federacije.

"Mi ćemo se taj dan okupiti. Ako bi se kojim slučajem desilo da bude taj scenarij koji nama ne odgovara, učinit ćemo sve i taj dan se nećemo razilaziti nego ćemo ostati do daljnjeg i upotrijebiti sve radikalne mjere“, kazao je Hubjer.

Predstavnički dom PSBiH bi na sjednici zakazanoj za četvrtak trebalo da u drugom čitanju razmatra prijedlog budžeta institucija BiH za 2012. u kojem su predviđena i sredstva za ovu kategoriju.