Kredit od 800 miliona KM
69
BiH odobren aranžman s MMF-om
Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sada ide novi talas zaposljavanja rodbine na sve budzetske nivoe!!!!
Tako, tako, samo zadužujte državu. Bit će veselo kad novih kredita ne bude zbog neplaćanja starih, a država u kolapsu.
Jah najlakse je posegnut za kreditom, lova direkno u ruke, a ustvari drzava upada u jos veće dugove sa svakim danom i kad dug naraste do određ. iznosa milijardi onda MMF kaze: evo vam novi ali sad morate ovo, pa onda momate ono, i drzete te u saci i kupe ti sve sto valja u drzavi i sta si marioneta..a prvo kupe banke.. da mogu u svakom momentu povuc novac iz drzave i onda si donji, tako suverenost, nezavisnost itd. ostanu samo na papiru Povelje Ujedinjenih naroda, to je neka nova kolonijalna taktika,opasna je pravo. Zanimljiv podatak bivsa Jugoslavija je dugovala 22.milijarde USD, a sada svaka od 6 drzava duguje vise od toga, a ukupan dug je veci od 180.milijardi USD.
Kao prvo ove nastampane pare niko nece vracati,kao sto neko rece kad nas ovi nasi podanici zaduze do grla ovi MMF jevreji ce nam uzeti jedino ono sto ima pravu vrijednost u danasnjem svijetu a to su prirodna bogatstva,sume rijeke,izvori,potoci...Nasi podanici uzimaju nastampani kes za svoje interese(svalerke,dnevnice,zaposljavanje kumova,svastika,unuka,rodbine na budjetsku sisu) a sdruge strane rasprodaju drzavne resurse koji pripadaju narodu isto kao i njima pa nek se ako nista zna,rade krivicno djelo pa abd da ih nekad stigne kakva kazna pa makar i u dubokoj starosti.Ja im zelim dug zivot i tesku bolest pa nek uzivaju u nastampanom bogatstvu,mamu im podanicku.
Taman dok se moji praunuci ekonomski stabilizuju moci ce poceti isplacivati kredite
e je.ba.smo ježa u bodlje...
MAMICU VAM LOPOVSKU, DABOGDA NA LIJEKOVE POTROSILI
zelim vam jos gore od Ratka Mladica... toliko
JESMO LI MO OPET ŽIRANTI
ma šta je to SITNICA. svaki od nas 100 000 radnika digao po 8000 kredita
zaduzite se prije nego odete....samo se zaduzujte... a ko ce to vracati????
jel to trebamo biti sretni zbog toga?!? pa svakako ce te sve pare da pokradu ove poštenjacine sa izbornih plakata a mi i nasa djeca cemo da ih vracamo...Mami ti digni kredit kod MMF-a pa nek ti ga ona vraca...
hehehe \"SUVERENA\" BiH...Država gubi svoj suverenitet onoga momenta kada stupi u aranžman sa MMF-om.hehehe...papanijo, glasaj opet za nacionalne stranke
I sta mi imamo od toga osim sto cemo ga vracati narednih 50 godina, a \"drzava za covjeka\" ce uvjek biti u k.u.r.cu. podjeljena, korumpirana,...jedino cemu treba da se nadamo je da nam uvedu jos vece poreze na i onako malu \"platu za covjeka\"
Trazili su oni i vise, ali im nisu dali bankari MMF-a. Kontaju eto vam manje od 1 B, pa da vidimo hocetel moc ista od toga vratit. Naravno, nece moc. Pojesce fiktivna birokratija plate. Ljudi idite odatle, varaju vas ocigledno. Kako smo samo glupi i zatucani, zao mi je, ali jedino rjesenje je napustit BIH dok se stvari ne vrate u normalu. Ako je to NIKAD, onda se ja NIKAD ne vracam. Moj sin NECE vracat tudje dugove. Lijepi moj Bonn. Manet.
Nasa vlada je nevjerovatna...kao da ne znaju osnove ekonomije i sta znaci ovo silno zaduzivanje kod MMF, nazalost nece biti nista bolje, bit ce para za njih par dana a mi normalni gradzani cemo ispastati narednih 10 godina...Zalosno
OVO JE LIHVARSTVO ŽIDOVSKE EKONOMIJE!!!!!!!!!