Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
super!!! turizam je ono sto trebamo razvijati
Imamo mi mnogo toga za ponudit !!!
Super :) uvijek se trudim da sa strancima budem ljubazan i gostoljubiv, a u Sarajevu ih najčešće i sretnem. :)
Od privremene tvorevine tzv.BiH treba odbiti 23% poturkmenistana,tj.azijskog dijela Europe,gdje su bombaši samoubojice,teroristički napadaji i sl.svakodnevnica.Ostali dio izvješća je točan.
@blenk ...o, vrli bošnjače, šta te buni...opasno te yebbe što nisam "u torini", pa makar i drugoj u odnosu na tvoju ?...eto tebi čeda, ujki i tvojih, znaš kako se zovu :)...yebbitte se svi skupa, kad vam je normalan čovjek smetnja...sa sve alijom, slobnodanom i franjom...
otkud mi samo ideja da su muslimani pravili ovu listu ?!
@commi 14.03.2013. u 10:30 Ovi pod brojem 1 su najbolji za ibjegavati iz sanitarnih razloga. Ako se slucajno oceses o njih vise smrde, a 70% je gubitak na mrezi vode u Sarajevu. LJudi ce ti oprostiti stosta, ali nikada kad si p...i..z..d.a. od covjeka. Vise cijenim nekog ko je otvoreno c..e..t...n..i.k. i to ne krije. Bar znam na cemu stojim. Ne moram se s njim slagati, ali postujem sto je zauzeo stav, sto ti nikada neces imati m...u..d..a.. da ucinis.
Stvarno mi nije jasno na osnovu cega tj. kojih kriterija je bazirano ovo "istrazivanje", jer po mom iskustvu mi bi po svojem tretmanu stranaca trebali biti u rangu ove Bolivije... Nasa "gostoljubivost" je nesto sto smo sami izmislili i sami sebe ubjedjujemo jer smo ponasanjem susta suprotnost tom epitetu.
Turizam je kod nas jedna od najbitnijih grana ekonomije. Zato je trebamo zaista ozbiljno shvatiti
Slazem se.. osim toga, radi jos uvijek zaostalih infrastruktura, Hrvatska privlaci radnu klasu iz Njemacke i sjevernij zemalja jer stvarno more je divno.. ali talijan iz sjevera npr, ili francuz, koji imaju pare mnogo ce radje u Italiju ili Francusku gdje su servisi drugi nivo.. sto se tice talijana, u HR idu oni cigani sa Juga dole (Napulj, Bari) jer je njima jeftinije u MAkarsku nego u Capri, Costiera Amalfitana itd
@Cro: sorry buraz, ali nema negostoljubljivijih turistickih djelatnika od onih u Hrvatskoj. Ovo ti dolazi od osobe koja je obisla bar 10-ak zemalja koje nude isto sto i Hrvatska: sunce, plaze, more. Suprug mi je iz Hrvatske, i svake godine dolazimo u posjetu njegovoj obitelji...zlo mi je svaki put. Skuzila sam da strani turisti misle da ste tako ljubazni, jer ne razumiju grozote koje im govorite. Pola djelatnika na koje sam naisla, ne prica engleski nikako....25% ga samo natuca. Smiju se gostima i spradju se na njihov racun. Daj molim te...da se ne lazemo. Ako ste tako super...gdje ste na listi? I btw. to za novac...i ko sarme vuce sa sobom....da vam nije Bosnjaka, ne bi ni znali sarme praviti. Druga stvar, sarme se ne prave u sred ljeta....to si mozda mislio na sve turiste iz Hrvatske koji dolaze na Vlasic i Bjelasnicu skijati na zimu.....za njih sam cula da vuku sarme sa sobom. Ne lupetaj....ne pristaje ti da budes ljubomoran.
Ja dodjem u Sarajevo jednom u pet godina, kao turista i prosle godine sam bio zaista ugodno iznenadjen prvo cistocom ugostiteljskih objekata, pa uslugom, koja je neka mjesavina izmedju rodbine i musterije, do kvaliteta proizvoda. Hrvatska se ne moze ni blizu porediti sa BiH sto se tice usluge, ali fakat. Sta u BiH ne valja su popularna mjesta. Tito je recimo meni krah. Prljav, usluga nula.
Ovaj ko je istrazivao, vjerovatno nikad u Bosni nije ni bio.
haha pa ovaj "CRO" je tako providan!! vidi se da iza komentara stoji mali zeleni (musli*man)
nisam raspoložen za svađu ali imam potrebu naglastiti da je najviše TURISTA po Hercegovini u cjeloj BiH prednjači Međugorje,a ima dosta turista po Mostaru našim planinama (po planinama većinom Hrvati,Austrijani i Talijani) zatim Kravice itd... znam da i u Sarajevo dosta dolaze ali realno Hercegovina je ta koja podiže prosjek :)
cuj CRO a bre??? kriza identiteta stali /????
@Cro 'ta ti znas, papane! Idi beri skiju, vrijeme je.