Senator Georg Voinovich
0

"BiH je ostvarila veliki progres u posljednjih 10 godina"

FENA
Senator Sjedinjenih Američkih Država Georg Voinovich, koji se danas direktnim linkom iz američkog Senata, obratio studentima Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini u Banjoj Luci, istakao je važnost uključivanja BiH u euroatlanske integracije, saopćeno je iz ovog univerziteta.

Voinovich je ovo rekao razgovarajući sa studentima Američkog univerziteta u BiH iz Sarajeva, Banje Luke i Tuzle kojima je poručio da se uključe u političke procese svoje zemlje.

  • Nadam se da će sve države u regionu ući u Europsku uniju, a one koje žele priključit će se i NATO-u, dodao je Voinovich obraćajući se studentima.

Senator Vonivich također je napomenuo da su Bosna i Hercegovina i cijeli region napravili veliki progres u zadnjih 10 godina i istakao nadu da će se taj proges nastaviti i u budućnosti.

Nakon razgovora o svojim ličnim iskustvima u regionu, kao i potrebi za BiH da se uključi u euroatlantske integracije, američki profesori i studenti Američkog univerziteta u BiH iz Banje Luke ostatak dana iskoristili za druženje sa kolegama i američkim profesorima iz Sarajeva i Tuzle, kao i za upoznavanje prirodnih i gradskih ljepota Banje Luke.