Nebojša Radmanović
0
"BiH je korak bliže raspadu"
Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ft \"Bosanci su garant opstanka BiH. BiH se nece nikad raspasti. Svaki put kada SNSD najavljuje raspad BiH i referendume, znaj da ponestaje para i da se omca oko njih steze. MZ pogura opoziciju a oni uzvracaju raspaljivanjem narodne mase. \" Koja glupost. Republika Srpska je garant opstanka kakve takve BiH.
Jedan od problema u BiH je što sva tri naroda imaju različite istine kad je istorija u pitanju i što svako smatra da je njegovo 100% tačno.O sadašnjosti ne treba puno govorit jersvi vidimo kako nam je, a što se budućnosti tiče, koliko ja vidim, kotrlja se na gore.
sa-x 12.09.2009. u 12:48 rak.ba cita kao i drugi tako da tuziti njima je isto kao ono - tuzio te kadija sudio ti kadija vise nego znakovito je da svaki miroljubiv komentar ne prolazi - dok ovi ratnohuskacki naslovi i komentari idu kao da copori hitlera cijepaju strazu da slucajno ne omane dan i posebno noc bez napumpavanja balona sa ciljem da narod pukne pa ako nece sam ima lesinara da koordinirano guraju i medijski i na terenu poznavala sam gromade od intelektualnih sila koji su zavrsili kao i svi koji drugima zlo rade i jamu kopaju
JESU LI OVI BOLESNI RASPALA MU SE KUCA I ON SA NJOM DOK JE NAS BOSANACA BICE I BOSNE NISTE NAS MOGLI POBITI A HAJTE POCNITE OPET AKO SMIJETE OVO JE BOSNA
Nek se raspada ko je *ebe. Žali bože života, poginuše uzalud. Republika Bosna je dobar prijedlog ali Evropa neće dozvoliti mada treba pokušati. Možda promjenu kurs kad lupimo šakom od sto i napustimo ovo multiglupiranje.
nacija bosnjak,..bosnjanin je izmisljena dabi nasi muslimani sa sebe oprali ljagu i sebi stvorili uvjete da ostanu i opstanu na Balkanu. najpravilniji izraz bi za njiha bio poturice ili domaci turci. baliye je takodje u opciji mada zvuci pomalo uvredljivo. najvise stomozete dobiti muslimani je jedan mali dio bosne na kojem imate apsolutnu vecinu i tu cemo vas drzati pod budnimokom. dali cemo vas ograditi zicom zavisi od vas i koliko cete biti civilizirani. dakle, nasi palestinci ce iako nemaju naciju dobiti drzavni teritorij a mogu ga nazvat bosnjakistan ili mosnjakistan
Jaki ste mi svi faktori, u mp3!!! Snezana i sedam patuljaka!!! Ma, ima cak i zla maceha!!! Ko je spavao u mom krevetu, ko je jeo iz moje posude...Ogledalce, ogledalce moje, kazi na zemlji najljepsi ko je...Kraljice, najljepsi ste vi...ali Snezana iza sedam brezuljaka kod sedam patuljaka, bezbroj puta je ljepsa od vas...
Zabole me koji su faktor i ovi i oni. Ne dozvoljavam da mi neko prosipa gluposti i nenaucne glupave propagandne teorije o stanovnicima BiH i slicne gluposti. Nije niko travu pas`o pa da ne zna okvirno istoriju ovih prostora, ko se sve tumbao tuda!!! I da ne zna ko je i sta je, ko je ko bio i sta je bio, nego, eto mi svi cekali da se vi \"osvijestite\" i postanete nacija prije 10 godina, i da nam svima kazete ko smo mi!!! Odhebaus, brate. Zabole me ko si, dok ne kenjas previse. Zabole me i ako je neko nastao od prve bukve u BiH, ali nemojte previse, bog vam dao. Zamarate. Dobro, jeste faktor, ali zivite i pustite druge da zive.
@prolaznik
I sva ta prica o starosjediocima, i kako ste iskljucivo vi njihovi potomci, pa samim tim imate pravo na drzavu, dok drugi nemaju, to vam je umobolno i vjerovatno su mnogi umorni od tog, samo vas ne uzimaju za ozbiljno, valjda. To okacite macku o rep i ostavite ljude na miru. I ne prisvajajte ono sto vam ne pripada, ni manje ni vise nego ostalima, cak mozda i manje iz nekih istorijskih razloga. Ali, hajde-de. Ne keenjajte vise o tome, ako za boga znate, jer vase teorije moze pobiti neki klinac iz predskolske ustanove!!!
hm 13.09.2009. u 14:48 Mrski osmanski okupatori nisu \"otisli\" nego su istjerani, nagareni, i to najvise od strane Srba, sto se tice Balkana. A \"glede\" ovih Bogumila, poznato je da su Sloveni, kao paganski narod tesko prihvatali Hriscanstvo. Kao i drugi narodi. Tako da je tih Bogumila bilo svuda, cak valjda i u Francuskoj, tako da ta teorija pada u vodu. Druga stvar, ti Bogumili su opet morali biti pripadnici nekog naroda, sto je za Bosnje prava nocna mora, razlikovati vjersku i nacionalnu pripadnost, ne zamjeramo, nacija im je stara oko decenije, voljom divljeg bila i jos nekih indijanaca!!! Naucno, to ne postoji. @hm Recimo da je tačno sve to što si napisao i šta onda ?Ti imaš očito problem,tebe opterećuju neke stvari,šta su Bogumili,ko je otjerao Turke,Ko su Bošnjaci Muslimani,koliko je stara Bošnjačka nacija itd itd. Ja neznam šta je tvoj cilj,šta želiš da kažeš ? Mogu ti samo jednu stvar reći koja je sigurna,Bošnjaci Muslimani su veoma bitan faktor na Balkanu !
Ja kazem sa Balkana. A i ovi u BiH su cijelo vrijeme pomagali, pa i u sadasnjoj Hrvatskoj, a, bre, bog s tobom, sami otisli nisu, nisu ludi...ebes austrougarsku, kao i sad, samo bi da se guzovace docepaju neceg vec odradjenog, lako je gotovom djetetu biti caca!!!
Kog su porijekla stanovnici BiH??? Religijski, to svi znamo. Genetski, preovladjuju Slaveni. Iliri, Kelti itd...oni su se asimilirali davno, gubi im se svaki trag jos od rimljana. Tako da niko sa sigurnoscu ne moze reci da mu predak nije neki iz rimske legije, vizantinac, ilir, kelt, sloven, turcin, madjar, grk, bugarin, rumun ili ciganin. Ne brkajte religije i nacije. Kao sto je poznato, tim prostorima su dugo vladali rimljani, vizantinci, madjari, Hrvati, Srbi, Osmanlije...uvijek je ostajalo traga. A ta prica da su muslimani u BiH ti ciji su preci bili starosjedilacka plemena, i to jos svi listom nekakvi bogumili, to je umobolno da umobolnije ne moze biti!!! To je vjestacki nakantana prica u nadi da ce bezbroj puta ponovljena laz postati istina!!! Smijesno, do zla boga!!! Ne provaljujte se!!!
te bi je bitno da nesto napises. a hoces li izvaliti glupost to je manje bitno cuj srbi protjerali osmanlije iz BiH. osmansko carstvo je prepustilo (prodalo) BiH austro-ugarskoj a ne kraljevini srbiji. ovo ostalo sto si napisao je vrlo nepovezano tako da necu ni komentarisati
Mrski osmanski okupatori nisu \"otisli\" nego su istjerani, nagareni, i to najvise od strane Srba, sto se tice Balkana. A \"glede\" ovih Bogumila, poznato je da su Sloveni, kao paganski narod tesko prihvatali Hriscanstvo. Kao i drugi narodi. Tako da je tih Bogumila bilo svuda, cak valjda i u Francuskoj, tako da ta teorija pada u vodu. Druga stvar, ti Bogumili su opet morali biti pripadnici nekog naroda, sto je za Bosnje prava nocna mora, razlikovati vjersku i nacionalnu pripadnost, ne zamjeramo, nacija im je stara oko decenije, voljom divljeg bila i jos nekih indijanaca!!! Naucno, to ne postoji.