Raimondo de Cardona
0

"BiH će biti ukinute vize u narednom periodu"

FENA
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović primio je danas u Sarajevu ambasadora Republike Italije u BiH Raimonda De Cardonu, kome je naglasio spremnost BiH za intenzivniju policijsku saradnju sa Italijom, posebno spremnost Ministarstva sigurnosti BiH da potpiše niz ugovornih odnosa s Ministarstvom unutrašnjih poslova Italije, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Također je, podsjetio da je BiH ispunila sve uvjete iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima i da njeni građani željno očekuju ukidanje viza.

Ambasador Cardona je pohvalio aktivnosti institucija BiH, posebno Ministarstva sigurnosti BiH u tom procesu, i pozvao ministra Ahmetovića da uskoro posjeti Italiju i njeno Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Ono što posebno želim istaći je činjenica da će građanima Bosne i Hercegovine biti ukinute vize u narednom periodu, te ovom prilikom pozivam sve njih, posebno mlade ljude, da taj događaj obilježe putovanjem u Italiju", rekao je ambasador Cardona.