BiH
0

Biciklijada sa zvijezdama: Revijalna biciklistička vožnja povodom Dana Evrope

FENA
Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini i EU info centar ove će godine proslaviti Dan Evrope, 9. maj zabavno-sportskim događajem pod nazivom "Biciklijada sa zvijezdama".
Revijalne biciklističke vožnje bit će održane simultano u Banja Luci, Bihaću i Mostaru na Dan Evrope u subotu, 9. maja uz učešće predstavnika Delegacije EU u BiH, lokalnih zvaničnika i građana svih uzrasta.

Biciklijadu u Banja Luci na rijeci Vrbas će otvoriti šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark. Trka će započeti na trgu Krajine, gdje će ujedno i biti završena.

Na obalama rijeke Neretve, u Mostaru, vožnja započinje i završava na Španjolskom trgu. Biciklijadu će otvoriti, te u njoj učestvovati zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi.

U gradu Bihaću, ljubitelji sporta će imati priliku uživati u dvanaest kilometara dugoj ruti koja započinje i završava na Gradskom trgu, a biciklijadu će otvoriti šef komunikacija Delegacije EU u BiH i EUSR-a Andy McGuffie.

U svim gradovima bit će upriličen i zabavno-muzički program na polaznim/završnim pozicijama, a za sve prisutne će biti organizirane različite aktivnosti, poput tombole s nagradama, face paintinga, te igraonica sa balonima za najmlađe.

Delegacija EU u BiH i EU info centar pozivaju sve građane na proslavu rođendan Evropske unije kao i da bez obzira na starosnu dob učestvuju na biciklijadama.

Svi zainteresirani za učešće u rekreativnoj biciklističkoj utrci mogli su se prijaviti do 7. maja ili na dan događaja na početnim pozicijama u sva tri grada, saopćeno je iz Delegacije EU U BiH.