Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sve je ovo lopovluk... vidi se iz "aviona"
Niste shvatila,ovo ništa nije vrijedno hvale. Pokrenut je FIS ( Flight Information Service ) ,i to protivno svoj logici, u Banja Luci umjesto u Sarajevo ,po Sarajevo FIR-u ( Flight Information Region ), ali gdje završava logika tu počinje Balkan...eh sad tu nema nikakvih paraaa,oni kontrolišu samo do 3000 metara izvan TMA i CTR-a ( okolo aerodroma )..... do sad se u BiH moglo letiti divlje kad se odmakneš od Međunarodnog aerodroma,neće ni sad biti bolje jer nemaju radar u Banja Luci ali et....ma nek se ide,ovo super zna doći.
A zasto je to neobicno? Ionako se "divlji let" kontrolise radarima, kako sam kazes. Mogu sjediti na Marsu ako treba, zasto ne u Banja Luci?
@GORANDUL ..vjeruj mi da nemam ništa protiv Banja Luke, bunio bih se i da je TUZLA Information ili MOSTAR information ..odnosno bilo koji grad koji ne nosi ime FIR-a.........Nelogično je da avion koji ulazi recimo od Trebinja zove Banja Luku information(neće uspjeti kontaktirati zbog velike udaljenosti i orografskih prpepreka...), FIS se uvjek centralizuje da sa svima može komunicirati. pozz
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ministar Smrdojicic..
Konačno dočekasmo i ovo. Sve pohvale za ministra Hadžića i ljude u tom ministarstvu.
kakve cestitke.pa 4 godine radi na ovome i jos se nije preuzela kontrola bh neba.sta je on to uradio za 4 godine mandata?
Korak bliže ka civilizaciji i nastojanju da i mi nekad u nečemu budemo potpuno nezavisni...dosta je tlačenja i prilagođavanja.
Krajnje je vrijeme
Imam osjećaj da parafraziraš dr Cerića? Il' me moje insEKt vara... :D
Kako vrijeme prolazi, sve smo blizi da uzmemo kontrolu nad nasim nebom sto bi bilo idealno za nas.