BiH
34

BH Telecom: Oprema zahvaćena požarom nije bila osigurana, šteta može iznositi 69.997 KM

Piše: Am. Dž.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vrijednost sistema napajanja kompanije BH Telecom, koji je bio zahvaćen požarom 25. maja, kreće se od 42.054 do 69.997 KM, rekla je za Klix.ba Hidajeta Čomor, stručna saradnica za korporativne komunikacije BH Telecoma.

Čomor je istakla da je riječ o požaru na tehničkoj opremi, tačnije na sistemu napajanja koji je pravovremeno lokaliziran pa je pričinjena manja materijalna šteta.

"Tačna vrijednost štete unutar datog raspona vrijednosti će biti poznata nakon detaljnog tehničkog pregleda svih elemenata sistema i procjene njihove upotrebljivosti", dodala je Čomor.

Štetu će, kako je istakla, solidarno snositi i firma zadužena za održavanje navedene opreme.

"BH Telecom nije imao zaključen ugovor o osiguranju sa osiguravajućom kompanijom za navedenu opremu zbog negativnog iskustva s naplatom štete od poplava. Umjesto premije za slučaj štete, kompanija je odredila rezervisanu sumu za eventualno nastale štete", rekla je Čomor.

Podsjećamo, zbog požara na tehničkoj opremi BH Telecoma u Sarajevu 25. maja došlo je do prekida u odvijanju saobraćaja u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, a saobraćaj je normalizovan isti dan. Dva uposlenika BH Telecoma povrijeđena su tokom gašenja požara.