Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa slovence ni jedan komsija ne voli, hrvati, talijani, austrijanci zaboravili su slovenci natpise na austrijskim pogranicnim marketima, ZABRANJEN ULAZAK SLOVENCIMA
aj bola ....pa ja sam radio 10 sati uz jedan obrok ..i to u ovoj nasoj jadnoj BiH ...
cuj,sta bi oni jos?Jos jedan obrok...pa nije im dobro..i ovaj jedan je previse..nek si kupe sami..malo li je na ovu krizu...
Pa to im je i cilj. Nije tata rasista - SVI van! :-)
Pošto je riječ o relativno sređenoj državi svoja prava radnici mogu izboriti i post festum. A pošto su vlasnici ovih firmi većinom Srbijanci i Bosanci će ih Slovenci sa apetitom poslati u stečaj i oduzimanje imovine.
Dobro govoris Bosanski.....
*prihod
stop slovenc:\"samo koriste dobrodusne i siromasne bosance za svoje ekonomske ciljeve...neka idu u strazbur na sud za ljudska prava!!!\" 1) Kapitalizam JESTE iskoristavanje. Pomiri se s tim. Nema halala dok je kapitala. 2) Da li je Slovenac dosao u Bosnu da moli njega ili je Bosanac otisao u Sloveniju? To iskoristavanje moze stati ODMAH. Sada i ovdje! Nemojte ici u Sloveniju (ili u EU). Ko vas je i zvao? 3) Da su uopce posteno radili, a ne mislili prevariti drzavu i primili nomalno placu sa odreskom (to je onaj komad papira koji potvrdjuje da si je dobio), odmah bi vidjeli da im nisu uplacivali ni socijalno, ni zdravstveno niti bilo sta. Ali za to je potrebna minimalna pismenost, sto je u ovom slucaju previse za ocekivati. 4) Da, prema zakonima EU prevareni radnici imaju slucaj na sudu, ali prvo moraju dokazati: a) da su radili legalno i b) da su platili porez na prohod.
sta je mujice, ako vam se ne svidja a vi se zaposlite u Harisovom i Sejdinom dijelu BiH. kod njihA od silnih obroka nemaju kad da se late posla.
Pa to su europski standadri,bolje bi bilo to nazvato eu ROPSKI standardi.
Ako se multietnićarima ne svidja u mrskoj kjafirskoj Sloveniji uvijek se mogu vratiti na svojih 24 posto gdje teku med i mlijeko, dobro se zivi, odlicno zaradjuje, nema kriminala, vlada pravna drzava.
TO JE TA EVROPSKA UNIJA. SLOVENIJA UOPŠTE NIJE BITNA, SVAKAKO ĆE ISPARIT ZA 20-AK GODINA. BITNO JE TO DA NE VLADA RED, RAD I ZAKON ČIME SE OBIČNO PRSE \"EUROPLJANI\".
Slovenac ti si kriminalac. Meni su Slovenci ukrali 400 maraka u Sarajevu 1999. Od tada znam da ste isti kao Srbi sto se tice pljacke. Nas Bosnjake nece niko blatiti i zvati pogrdnim imenima. Gdje god odemo znaju nas kao vrijedne i postene ljude. U ratu su ljudi bili bez hrane a nisu htjeli ukrasti nego su bili strpljivi. Dosli ste poslije rata da nas opljackate. Sram vas bilo.
citiram \"@Nil, naravno da Slovenci nisu Balkanci, oni su bečki konjušari :):):):):)\" mogu oni stvarati sebe iluzije, ali cinjenica je da bec oni opce ne tangiraju...to je neka pokrajina mala tamo na jugu...gdje je koruska i gdje se bore oko nekih dvojezicnih prometnih tabli... zadrti, eto sta su. isti balkanci kao i mi...znam za par cura ljubljancanki koje su ono JAKO PROSJECNE...i dolaze cim dobiju slobodno par dana u sarajevo da se provedu...eto...super im je ta dezela, bas je
i ja ovo potpisujem: \"Sta je i bilo za ocekivati od Slovenaca koji su jedva cekali da se izdvoje iz SFRJ i pretvore nas u svoju koloniju - a nasim politicarima cestitam sto su to dozvolili.\" mislim da se je kasno boriti protiv ovoga...ali ja barem ne kupujem slovenske proizvode! bolji su mi austrijski ;P