Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
PING 127.0.0.1
Pa hvala vam gospodine \"PROFERSOR\".
Evo @Mrav to ide ovako: Ako je x = strani lobista, y = domaći diplomata, onda važi sistem od dvije jednačine sa dvije nepoznate: x = 2y x + y = 360 miliona evra a rezultat je: x = 240 miliona evra, y = 120 miliona evra.
bravo djeco, jedina ste naša nada! btw. drago mi je da fena ovako džentlmenski prenosi organizatore, prvo iz RS-a a onda na kraju državno udruženje i PMF.
EVO JEDAN ZADATAK IZ MATEMATIKE KOJI NE ZNAM DA RIJEŠIM: Najskuplji evropski mafijaš (Milorad Dodik) je “podmazao” jednog stranog lobistu duplo većom količinom novca (stečenog teškom razbojničkom krađom) nego što je podmitio jednog domaćeg diplomatu. Ako je na obojicu potrošio sve ukupo 360 miliona evra, koliko od tog iznosa je svaki od primaoca novca \"zaradio\" ???