Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eh, kad se sjetim kako smo podrigivali ,zderuci sredstva (milijarde eura i dolara) ! Mislili smo zivjet od sadake ! A onda smo zeljno i sa slatkom nervozom ocekivali pare od Srbije (milijarde dolara i evra), koje bi nam poklonio sud MZ u Hagu. A onda... Nema onda ! Evo nas u septickoj , sa raspomamljenih 1.005.234 ratna invalida i 3.208.654. \'\'borca\'\' koji krice DAAAAJ,DAAAJ... Da je Hitler imao toliku vojsku ,Staljngrad ne bi izdrzao... Ljutimo se na komsije Srbe u RS-u,podsmijavali smo se njihovim penzijama i invalidninama !? Oni su se ravnali prema guberu i djelili su onoliko koliko imaju , a dobili su daleko manje donacija.Umnogome se mozemo ugledati na njih , a ne traziti nacina kako da zavucemo ruku i u njihov dzep. I na kraju gospodo, o kakvoj mi Bosnjaci drzavi pricamo . Nije to za nas. I mjesna zajednica nam je puno.
@MMF2 ima stvarno logike i istine o cemu pises,aferim! Nemam vremena citat u detalje,veceras nadam se al dobro zboris i razmisljas,naprijed! BOSNA4EVER!
DRUGA EPIZODA: - Dnevnice.. ukinuti davno je treba.. idemo dalje.. - Rasipanje novca za kojekakve angazmane savjetnika i strucnjaka.. koji su kao pijavice i uvuku se pod kozu i razvuku sto duze gluposti svoje da dobro iscijede sve gluposti. - Ukinuti kantone i rasporediti opcini vlast tako da nemamo ljusture iznad opcina koji trose a mOOdima plazaju po foteljama, ono namjestaja sto ostane studentima raspodijeliti i djeci u skolama ionako nemaju gdje da sjede. Neka i oni bar malo osjete gospodski zivot, tesko djeci ionako sa ovim moronima na vlasti - Aktivno se nije djelovalo niti preventivno i sad kada je \"uletilo\" UPS.. povuci rucnu - BOLI! KASNO GOSPODO KASNO.. - Napraviti Ekonomske regije i zastiti domacu prozivodnju - Revizija SVIH prodatih firmi pod krinkom \"uspjesne prodaje\" ispod tepiha prodatih, povratiti imovinu drzavi i dati u zakup malim i srednjim preduzecima, nema boljeg prijedloga! FUJ BEVANDA i OSTALI ..FUJ
Nama je finansijski slom i ovako i onako pa nam svejedno....
MMF je dala 4 milijarde genocidnoj i fasistickoj srbiji znamo dobro da cilj svima jeste unistenje drzave Bosne i Hercegovine! Pa ce raspodjelit u dva dijela sjever gdje ima rezerve nafte a na Jug gdje ima najvise.Sute svi o tome!Kad ce neki politicar o tome malce?! BOSNA4EVER!
MMF je ZLO ali j.ebe se njih njima daj pare....
Da sam MMF .. sve bi VAM pipe ZATVORIO i one za vodu! Banditi SRAM VAS BILO! I ono malo crkavice od cega administracija dobije da prezivi a da ne pricam o onima van administracije koje izdrzavaju, a oni izvan budzeta crkaju od gladi. Kada ste tako \"PAMETNI\" dajte malo konkretne prijedloge za kresanje trosenja budzetski sredstava. 1 - Koji AUDI, PASAT Ii OSTALI VISOKOBUDZETNI LUKSUZNI/TRKACI AUTO (ima li koji ispod 2.4l???-rijetko) manje u voznom partku. - Zabraniti placanje razno-raznih \"STRUCNIH\" komisija koje ubiru lovu a i ne pojave se na pomenutim. STO SU VAS PRIMILI NA TO MJESTO NEGO RADI VASE \"STRUCNOSTI\" ne znam zasto vam skola ????!!! :S - Da li se iko upitao kako se koristi VOZNI VELE LIJEPI VOZNI PARK DRZAVNI???? Koliko se goriva trosi, ulja, podmazuje, koliko se STELI servis istih u PRIVATNE DZEPOVE?? - Smanjiti platu minimum 50% gospodi iz ELITE, od predsjednistva pa ispod do sitne boranije koju ne treba dirati i koja dobije nekih 500KM da jedva prezivi .....
MMF je dala 4 milijarde dolara srbiji nedavno,ah sto svi teze ugusit i unistenja drzave Bosne i Hercegovine! USTAJ Bosno i ponsno trazi! BOSNA4EVER!
pa valjda i 90% službenika imaju barem 2ipo puta više škole od rudara...jedino ako vi pametne glave ne mislite da profesor ili inspektor trebaju biti plaćeni kao nepismeni rudar
eki zakon o RVI ima potporu mmf-a. j ebe se mmf za RVI, suplja prica. unaprijed se kaze da federacija vise nikome drugom nece izaci u susret. nas recesija zaobilazi, mi direktno, nezaustavljivo idemo u depresiju. kasno je sad za mjere stednje, o tome mehanizmu se trebalo davno razmisljati, manje krasti, kontrolisano trositi. za ovakvo stanje nisu krivi samo ovi sadasnji politicari, nego se to godinama talozilo. @masterrmind je to dobro uocio, samo sto smo mi vec zaduzeni u 16. ovo malo jada sto ce nam mmf mozda dati, ce samo na kratko odgoditi neminovni krah do kojeg ce doci. ne znaju nasi ekonomisti i politicari raditi, sve je to za njih nova materija, a i da ih zatjeramo u lijepu kasno je.
Gosp. bevanda i gosp. Grahovac prestanite da lazete i obmanjujete javnost. Najvise novca pojedete iz budzeta Vi, premijer, ministri i vasi savjetnici, kao i raznorazne bespotrebne komisije ivas preluksuzan vozni park. Zato ostavite drzavne sluzbenike i namjestenike i nemojte preko njihovih ledza vrsiti ustede, jer su njihove plate i onako smanjene jos u oktobru, vec ustede pravite ppreko svojih ledza, jer ste sebi uduplali plate i sve druge naknade. Ako zelite smanjiti plate za 10% drzavnim sluzbenicima i namjestenicima, onda ih prvo povecajte za 13% koliko su vec smanjene od oktobra do sada. MMF trazi smanjenje javne potrosnje, ali je laz da su trazili smanjenje plata drzavnim sluzbenicima i namjestenicima, kao sto je laz da je MMF juce pristao da se brise clan 4 interventnog zakona, jer se Vi juce niste uopce culi povodm toga s njima, vec ste sami sve zakuhali i pokusali da obmanete naivne i lude. bas u MMF-u imaju vremena da samo sjede i cekaju kad cete ih vi kontaktirati.
sve ćemo vas oderati jer ste glupi kad padate na milijardu KM. mISMO PRODUŽEAN RUKA POLITIČARA DA POKRADU OD VAS ONO ŠTO DRŽITE U DUŠECIMA .........:)
ho ho ho ho ho
cini mi se da je Bevanda konacno skinuo onu frajersku mindjusu
Šta se smijete vama je Dodik ukrao pepeljare. Otići će u zatvor zbog pepeljara. Muslimani će da mu sude. Ne smiju se krasti pepeljare.