Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
uh ta kobna SDA!!!!!!
Mostar zasluzuje i treba da bude isto tretiran kao i drugi gradovi u BIH i treba da se nade pravo rijesenje....i nemoj da vam problem bude to sto sastanku nisu prisustovali SDA predstavnici oni su naucili da izdaju narod...
@groka Mi nismo u koaliciji. SDP je u koaliciji sa oba HDZ-a pa nek se on j.e.be sa njima i dogovara.
Ukleti gradić...
Ne mogu ništa ni dogovoriti bez legitimnih predstavnika mostarskih Bošnjaka. @SDP trolovi Dođite u Mostar pa prosipajte tu servo-komunjarsku propagandu, da vidite kako ćete se provesti. Jadni ne bili, svi bošnjački vijećnici koje ste imali u Vijeću su vas napustili. @HrvojeListica Jel' to neka prijetnja, pič.ko usta.ška? '93-e smo vas razbucali po Srednjoj Bosni, u uslovima potpune blokade, a u Mostaru niste metra pomakli linije. I ti sad nešto prijetiš, kad imamo 10 puta više oružja.
Postoje dva puta za BiH, kao sto postoje dva rješenja za Mostar - ili ce se ispostivati odluke ustavnoga suda kao i pripadajuce međunarodne konvencije ili BiH nije ustavna tvorevina pa se prema njoj ne mogu i ne trebaju primjenjivati međunarodne pravne i ratne konvencije što je dakako ratna opcija i put u kaos, patnje i stradanja. Pa da vidimo.
Dobro je da postoje stranke kojima je jos stalo do Mostara, a ovima sto se ne pojavljuju na sastancima treba trajno zabraniti da odlucuju o bilo cemu u ovoj drzavi!
Ovi zelenasi se samo ne pojavljuju na ovim dogovorima, treba im malo platu ne uplatiti pa mozda dodju pameti...
"...ali najviše se razgovaralo o tehničkim razradama dok će se prijedlozi stranaka 'opismeniti' bez optuživanja jednih i drugih." To jedino i znate, prebacivati s jednog na drugog loptu...
Stvar je vrlo jednostavna - ili će se status Mostara izjednačiti sa statusom svih ostalih gradova u Federaciji pa će isti postati jedna opcina i jedna izborna jedinica ili ce se status svih ostalih gradova u Federaciji izjednačiti sa statusom Mostara što će biti put kad stvaranju novih opcina sa hrvatskom vecinom oko Tuzle, Zenice, Travnika i drugih gradova. Na nijedno drugo rješenje Hrvati nemaju razloga pristati niti ih itko na to moze prisiliti.
Ma daj... Najvise biste voljeli da podjelite jos nekako vec podjeljeni Mostar pa da onda bas havariju napravite...
"Bilo koji prijedlog koji je bio ponuđen kao kompromisno rješenje naišao je na radikalan otpor HDZ-a i u SDP-u smo donijeli zaključak da ove dvije stranke koje već 14 godina imaju vlast opstruiraju proces, a pretpostavka je da oni između sebe vode paralelne dogovore", smatra Žuljević.