Komentari (131)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi vi koji pljujete i "jedete govna" niti ste bili u a ni okolo kasarne i zato nemate pojma sta se desavalo.Unutra su bili pitomci kako iz Svs Sarajevo tako i iz ASC Zadar koji su dosli tu nakon povlacenja.Sta me briga za razloge ali bila su ti djeca koje je neko to smjestio.I zato nemoj da serete.Hvala svima koji su ucestvovali u veoma uspjesnom evakuisanju kasarne i sto ni jedna majka nije zaplakala za svojim dijetom.I zato nemojte da kaljate imena ljudi ni na jednoj strani koji su u ucestvovali u pregovorima.Ja sam jedan od mnogih koji je bio unutra sa 16 godina i koji je htio samo da dodje svojoj kuci.
Pozdrav braći suborcima koji su taj dan nosili crveno-žute trake. A slava vječna i laka zemlja bosanska Vinku Šamarliću Zmaju i rahmet vječni Dini Magodi koji su na današnji dan 08.06.1992. Gradu i Domovini dali najvrjednije što su imali, svoje živote. Kao i mnogim drugim na Žuči, Hrasnom brdu, Vidikovcu.
Te ratne 1992. godine komanda tadašnje JNA poslala je 2. maja vojnu jedinicu sa tenkom, transporterima i drugim vojnim vozilima u namjeri da zauzmu zgrade Predsjedništva i Skupštine RBiH kao i druge značajne institucije. Tada su ih na mostu Skenderija dočekali pripadnici policije, specijalne jedinice MUP-a RBiH sa Kemom Ademovićem na čelu te samoorganizovane jedinice patriota koje su predvodili Nusret Šišić Dedo, Ismet Bajramović, Đemo Topalović i drugi, koji su uspjeli zaustaviti i taj napad. O majskim dešavanjima ratne 1992. govorio je Dževad Topić Topa, ratni komandant bataljona Vojne policije i jedan od organizatora oružanog otpora. -U tadašnjem Radničkom univerzitetu „Đuro Đaković’’ uspjeli smo zarobiti jedinicu od 27 niških specijalaca, koje je predvodio pukovnik Dragan Šuput. Njihov zadatak je bio da povežu vojne jedinice smještene u tadašnjem Doma JNA na Drveniji sa jedinicama iz kasarne Maršal Tito, u namjeri da osvoje ovaj grad. Prilikom presijecanja kolone vojnih vozila rahmetli Alija Miladin je uništio jedan transporter JNA kod kafea „Estrada“– kazao je Topić i dodao: Ova grad su tada najviše branili mladi da kažem djeca od 18 do 26 godina. U mojoj jedinici je bila i jedna mlada djevojka od 18 godina Saida Buljubašić. Jedan od učesnika u odbrani ovog grada i države BiH je i Muhamed Grebo, koji je nosilac najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“. – Za mene svi koji su bili ovdje tog 2. maja 1992. godine, su heroji. Sarajevo nije odbranjeno uvježbanošću ni vojnom opremom sa kojom smo raspolagali već sa hrabrošću i velikim srcem branitelja ovog grada. Definitivno je 2. maj bio dan D za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu – kazao je Grebo.
AZeme vrati pusku ili predaj oruzje na besplatni info 080...
Halo arči KRET.ENU....Zaboravio si da su svrbi pokupili svo oružje za koje smo svi izdvajali,i da su imali veliku pomoć svrbije.............Da nije bilo toga priča bi bila druga arči KRETE.NU
Realno, jel vama sada stvaro bolje u poredjenju sa vremenom kad je u toj kasarni bila JNA, a prestonica bila u Beogradu? Ako vam je bolje, ako ste sad nezavisni, srecni i slobodni, ako vas niko ne muze i ako vam stranci ne odredjuju kako cete ziveti - e onda stvarno jesam glupi Srbin iz agresorske Srbije.
A ja komentara, kao da su Bošnjaci izazvali rat. Ratovi su bili u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu između "domorodaca" i Srba i onda opet još govorimo o tome ko je počeo rat...
1945. ste kokarde zamijenili petokrakama, a 1991. obrnuto, to će ti reći 95% Hrvata i Bošnjaka sa 2 grama mozga. Kad je to Srbija bila do Karlovca, Karlobaga, Virovitice? Na temelju kojeg povijesnog prava je to trebala biti Srbija pored 80% Hrvata u HR? Na temelju famoznog ''londonskog sporazuma'' koji je velikosrpski mit, sam premijer FR Clemencau vam je rekao ''da ste se dovukli za repovima savezničkih konja'' 1919. u Versaillesu, a kraljevu kapitulaciju u roku 12 dana 1941. da ne spominjem. http://www.srbijadanas.com/clanak/mit-o-londonskom-ugovoru-da-li-nam-je-nudena-velika-srbija-28-10-2014
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
a gdje je ovdje pečat... HA HA..
Specigicnost klixa je da lupa gluposti. Iz tuzle je otisla cijela garnitura vojnog aerodroma Dubrave a sve bi bilo u redu i sa Brcanskom da nisu krenuli pucat po okolnim zgradama i probijat blokade mimo previđene rute izlaska. No hajde... nije bilo zrtava pa se i ne pominje. Dobra ideja - loša usporedba.
Azem Dervisevic na fotografiji iz 1992 izgleda kao siptarski terorista :-) Isti mutavi pogled. Na novoj fotografiji izgleda mnogo pitomije. Kao neki dobrocudni kriminalac. Nisam citao tekst, ali vjerujem da su teroristi bili fer i prijatni, a regularna jugoslovenska vojska i 19-godisnjaci na redovnom odsluzenju vojnog roka veoma agresivni i zeljni rata.
onda procitaj tekst, zato i sluzi ovaj portal
Pregledao sam slike. Od mene dosta :-) Necu sam sebi da kvarim lijep dan. Pogled covjeka na fotografiji iz 1992 sve govori.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
"Prvi kontakt Dervišević je ostvario s jednim kapetanom prve klase koji se tada nalazio u kasarni Maršal Tito. Iako ne želi otkrivati njegovo ime jer se radi o uglednom biznismneu koji i danas živi u Sarajevu, Dervišević kaže kako je on odigrao izuzetno važnu i konstruktivnu ulogu." Znaci zivi i radi u Sarajevu zlocinac koji je vjerovatno tokom opsade Sarajeva pucao na stanovnistvo. I ne zeli da mu kaze ime??? Nama Bosnjacima ni samo Bog ne moze pomoci koliko smo glup narod. Da se hocemo jednom dici na noge i ne dati nikome da nas gazi
I nasi su, mora se priznat, cesto potpaljivali (dobrovoljacka, brcanska, sela u hercegovini...)