Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A poznato je svima i da su troskovi administracije daleko manji u RS, nema kantona i svih tih pratecih troskova...tako da ne znam koje pokazatelje Lajcak koristi u svojim analizama. Mada to i nije toliko bitno, treba svima biti dobro. Medjutim, valja biti i iskren pa priznati nesto.Nije niko od nas blesav, ako nista, znamo bar citati novine.
Nego me ova Lajcakova izjava da nema boljeg dijela BiH malo zaintrigirala: Neka je i isto u Federaciji i RS. Medjutim, po nekoj logici, u Federaciji bi trebalo biti daleko bolje, ako nista zbog silnih donacija koje nestadose netragom a iznosi su, ne milionski, milijarde su u pitanju? Gdje nestadose? Osim toga, mislim da u RS i nije ostalo nesto mnogo industrije, tako mi nekako izgleda.
To se kaze: Neki jedu meso, neki kupus, u prosjeku svi jedemo sarmu. A kad tebi ne valja tamo, sto se ne vratis u BiH? To \"nigdje boljeg zivota nema nego kod nas\" bas i nije tacno, osim kad te opuca nostalgija...zar ne?
Koju vi europsku uniju spominjete kada kazete place u EU 3 puta vece. Da nebi ovdje narod lagali evo podataka iz najmocnije zemlje Eu-a Njemacke: Prosjecna placa je oko 1500 eura,ali od toga za stan od 500-800 eura,osiguranja i razne dadzbine 200, hrana odjeca obucapa vi pricajte i sirite neistinu ,i ja sam tako mislio ,ali sada znam\" NIGDJE BOLJEG ZIVOTA NEMA VEC KOD NAS\" (BiH,Srbija ,Hrvatska ) I narode nedajte se prevariti.U EU je sve na kredit daju ti 1500 uzmu ti 1700. A pogotovu EU odakle Lajcak dolazi bijede vece nego kod nas.(J... statistiku gdje prosjecno svaki gradjanin pojeo pola pileta, ja gladan nista a komsija cijelo pile.) To je ta Statistika i njegovo 3 putavece plate
e Lajčak, haj marš, bolje je bilo 1996te nego sada.