BiH
2

Besplatni bežični internet u zgradi Općine Centar

Klix.ba
Za sve građane, korisnike usluga Općine Centar, Služba za informatiku i informisanje je uspješno okončala projekt uvođenja besplatnog bežičnog interneta u zgradi Općine.

Tokom boravka u zgradi Općine (Mis Irbina 1) korisnici mogu konektovati svoje mobilne uređaje na besplatni bežični internet, prijavom na SSID: "Centar-Gosti" i odgovarajućom lozinkom "opcinacentar1". Putem ove internet konekcije građani mogu provjeriti njihovu e-mail poštu, pregledati web stranice koje nisu zabranjene međunarodnim konvencijama te posjetiti društvene mreže. Brzina konekcije je 13 Mbps.

Uvođenje besplatnog interneta u zgradu Općine Centar predstavlja nastavak realizacije projekta Službe za informatiku i informisanje, koji ima za cilj što bolju dostupnost besplatne internet konekcije. Naime, od jula 2013. godine građani mogu na više lokacija u Centru besplatno koristiti wi-fi konekciju – u parkovima oko zgrade Općine Centar i u Velikom parku, na platou KSC Skenderija i Trgu djece Sarajeva ispred BBI Centra, ispred Narodnog pozorišta te u Radićevoj i Mis Irbinoj ulici.