BiH
0

Bešlić: Mostar je eksperiment međunarodne zajednice

FENA
Gradsko vijeće Mostara na svojoj je današnjoj sjednici raspravljalo o svom radu u 2006. godini, a u raspravi je izneseno stajalište kako su u velikom broju slučajeva usvojene odluke ostale samo "mrtvo slovo na papiru".

"Analizirali smo realizaciju zaključaka i odluka iz prošle godine i utvrdili smo da ima određenih zastoja u realizaciji istih. Dogovorili smo da moramo u sljedećih dva mjeseca imati informaciju kako da se realiziraju te odluke i zaključci, i ako ima potrebe da se neke od njih vrate na doradu", kazao je u izjavi za novinare predsjedavajući Gradskog vijeća Murat Ćorić.

Ćorić je dodao kako dio krivice za sadašnje stanje u gradu na Neretve leži i na međunarodnoj zajednici.

"Međunarodna zajednica jedino što je brzo i efikasno uradila nakon nametanja Statuta jeste ukinula općine i ukinula račune. Sve ostalo što je obećala u 90 posto slučajeva nije ostvarila. Kad je u pitanju ekonomski razvoj tu je pomoć izostala. Izuzev kritika, savjeta i kurtoaznih posjeta konkretne pomoći Mostaru nije bilo", istaknuo je Ćorić.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić složio se da ima poteškoća u radu Gradskog vijeća i u samom Mostaru.

"Morat će se intenzivnije raditi kako bi se problemi rješavali, a vjerojatno će i međunarodna zajednica morati pomoći. Ono što je evidentno je to da mi jednostavno nemamo stajališta što se to hoće postići. U Mostaru ne postoji jasna politička artikulacija. Ima napretka, ali imamo i ogromnih problem", kazao je Bešlić.

Mostarski gradonačelnik drži da je Mostar svojevrsni eksperiment međunarodne zajednice na kojem se testira način funkcioniranja Bosne i Hercegovine.

"Mi kao građani Mostara i ja kao gradonačelnik moramo biti svjesni da mi ne upravljamo sami ovim procesom", zaključio je Bešlić.