Ostaje u Našoj stranci
32

Bešlagić napustio mjesto zastupnika u Skupštini TK: Nakon pandemije želim putovati i uživati

A. K.
Selim Bešlagić i dalje ostaje član Naše stranke (Foto: A. K./Klix.ba)
Selim Bešlagić i dalje ostaje član Naše stranke (Foto: A. K./Klix.ba)
Istaknuti tuzlanski političar Selim Bešlagić donio je odluku o napuštanju zastupničkog mjesta u Skupštini Tuzlanskog kantona. Njega je sada na toj poziciji naslijedila stranačka kolegica Amra Nadarević-Vodenčarević.

Bešlagić je kao kandidat Naše stranke na zastupničkoj poziciji bio od ljeta 2019. i nakon skoro dvije godine donio je odluku o napuštanju te pozicije, a o razlozima je govorio za Klix.ba.

"U vrijeme kada sam izabran rekao sam da ću u datom trenutku poziciju prepustiti nekome mlađem iz stranke. Ja sam učinio dovoljno, Naša stranka je pokazala svoju snagu, ispunili smo stvari za koje smo se zalagali, također su ukinute potjernice iz Srbije za mnom i vrijeme je da se odmorim. Nakon što pandemija prođe želim putovati i uživati", kazao nam je Bešlagić.

Shodno izbornom rezultatu, umjesto Bešlagića na zastupničko mjesto trebao je doći Zvjezdan Karadžin. Međutim, zbog činjenice da on obnaša ministarsku funkciju u aktuelnom sazivu Kantonalne vlade, Bešlagića će naslijediti tuzlanska oftamologinja Amra Nadarević-Vodenčarević koja je sljedeća na listi po izbornom rezultatu.

"To je mlada doktorica koja je stručna, kompetentna, perspektivna i odgovorna. Sada ima priliku da stekne dovoljno iskustva do sljedećih izbora. Bitno je da kažem da ja i dalje ostajem u Našoj stranci, a svojim mlađim kolegama ću biti na raspolaganju kao stalna podrška", dodao je Bešlagić.

Iz Naše stranke večeras su kazali da Bešlagić ima snagu, volju i znanje da za svoju Tuzlu i cijelu Bosnu i Hercegovinu još mnogo toga dobrog učini i kroz politiku, ali ga, također, u potpunosti razumiju te ni na koji način nemaju namjeru osporavati njegovu odluku.

"Ne sumnjamo da će on na druge načine pomoći gdje god bude mogao. On ostaje član Naše stranke i iskreno će nas radovati svaki njegov savjet i pomoć jer govore neprocjenjivo bogatim političkim i životnim iskustvom", kazali su iz Naše stranke, zaželivši Bešlagiću da u miru i zdravlju dočeka Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu za kakvu se cijeloga života borio.

U najsvjetlijoj uspomeni, kako kažu, zadržavaju sve što je učinio za Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu, pogotovo u periodu agresije od 1992. do 1995. godine.

"Njegovim političkim radom bili smo inspirisani i dok nije bio član Naše stranke, pogotovo njegovom ulogom u spašavanju Tuzle u ratu te njenog multietničkog bića. Zahvalni smo mu posebno za jačanje Naše stranke u Tuzlanskom kantonu gdje smo bez sumnje jednim velikim dijelom zahvaljujući njemu postali nezaobilazan politički faktor kad je u pitanju odlučivanje o budućnosti tog kraja", naveli su iz Naše sranke.

Kad je riječ o Bešlagićevoj naslijednici u Kantonalnoj skupštini, iz Naše stranke su kazali da je u pitanju njihova dugogodišnja članica, za koju vjeruju da će biti dostojna zamjena za veličinu kakva je Bešlagić te da će građani Tuzlanskog kantona u njoj imati svoj glas jednako kao što je to u Skupštini bio i njen prethodnik.