Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedan od boljih komentara do sad: " Dodjem gore i kontam da sam na Ciglanama. Jedina razlika je sto umjesto smoga smrdi lopovluk i korupcija." - Ono sto je napravljeno oko Babinog dola ni po cemu ne pripada prirodi planine, a ni nekom buducem nacionalnom parku. Ako cemo zastititi Bjelasnicu od ovakve gradnje, onda je koliko sutra treba postati nacionalnim parkom. Neznanje, mito i korupcija vec su je dobro devastirali. - Postoji li regulacioni plan?
Hahah a dosad ste razvili Bjelasnicu u svakom mogućem pogledu?! Dodjem gore i kontam da sam na ciglanama...jedina razlika je sto umjesto smoga smrdi lopovluk i korupcija....
Koliko vidim veliki broj ljudi misli da je samo Babin Do Bjelašnica?!?
Bjelašnicu i Igman treba proglasiti ne samo nacionalnim parkom, nego i ekološkim srcem BiH, kojeg treba pošumljavati i smanjivati goleti i evidentnu eroziju tla s kojom odumiru neke endemske vrste bilja. Općina Trnovo treba tražiti svoju šansu u razvoju turizma, izgradnji turističkih kapaciteta, turizma u domaćinstvima, izgradnjom bazena, a s druge strane radi očiščenja vodozahvatnog područja od kojeg ovise životi oko 500.000 ljudi, ili sedmine stanovništva BiH. Berilo je sitni šarafić čije ideje su velike kao i njegova sjena.Čovjek koji ne vidi razvoj općine u ekološkom turizmu i uzgoju zdrave hrane i ribe, ne treba da je na čelu ovakve jedne općine.
i ovakav čovjek dobije izbore, lični interes prije svega
Ibro je htio samo para ibro nije htio biti fukara. Sve ti po spisku
Ma asfaltirajte svu Bjelašnicu da slučajno ko ne unese blato u SUV-kočiju,KOČIJAŠI kretenski.
Gdje god se vlast upetlja da organizuje i uredjuje planine, parkove, sume itd to ima tendenciju propasti i unistenja. bjelasnica je bila ljepotica do prije nekoliko godina kada su se nasi najpametniji umovi poceli igrati arhitekata i ljubitelja prirode.
Razumijete se u problematiku, ko tele u šarena vrata. Ono što je napravljeno na Bjelašnici je napravljeno manje više u tom periodu, kada je Bjelasnica bila "tkv. zaštićeno područje", i ka je cijela nadležnost bila u rukama Federalne Vlade, i dijelom kantona. 90 posto projekata je izmjenjeno. Dobili su bili građevinske dozvole za objekte sa krovovima od šimle i drvenim fasadama, da bi onda poslije sve izmjenili. U ostalom, Bjelašnica nije samo Babin Do. I da idite na Jahorinu, tamo je inache super vikendica gdje se kome cefne, na pola staze vikendica.
Proglasite područje zaštićenim i sje3ite im (privatne) planove.
I da, porušite sve privatne apartmane gore.
Kakvo je ruglo napravljeno u zadnjih par godina, ne znam koja bi budala proglasila Bjelasnicu nacionalnim parkom.
Ono oko Babinog dola, svakako je ruglo. Ruglo koje pokazuje zastrasujuci efekat neznanja, mita, korupcije i lopovluka u arhitekturi.
Nisam isao na Jahorinu, ali po onom vidjenom na TV mogao bih se sloziti i uputiti kritike i na racun Amira Zeca Vuka. - Cemu unositi elemente arhitekture koja ne pripada nasoj tradiciji. Ili gradite moderno, ali prilagodjeno ili gradite u skladu sa nasom graditeljskom tradicijom.
ne buni se ovdje ibro PERILO u narodu poznatiji kao Berilo ovdje se bune ovi sto imaju apartmane jer u planu imaju da prave i vikendice i tako to ...e pa moj PERILO jahorina vam je odmakla dobrih 10 godina u svemu , a ti mastaj o necemu i nekom naplaćivanju samo znate guliti ljude a sta ste ponudili u tom kanjonu rakitniceljudima sem sto mogu gledati u vodu stijene i sumu , sta ste ponudili sem zimskog skijanja nista nista nista ,
...jesul ovo sarajevske ciglane na sliki?
Jesu. Sa staze uljetis pravo u kucu da se ugrijes :)